News Flash:

Aproape 90 de cladiri din Hunedoara functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu

5 Octombrie 2017
929 Vizualizari | 0 Comentarii
control isu
Aproape 90 de cladiri, institutii sau diverse obiective din judetul Hunedoara nu detin autorizatie de securitate la incendiu, pentru 38 dintre acestea fiind depuse cereri de autorizare pana la data de 30 septembrie, cand a expirat termenul de prorogare a sanctiunilor pe aceasta linie, releva datele prezentate miercuri de conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, intr-o conferinta de presa. 
Intre imobilele pentru care proprietarii acestora au depus actele in vederea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu se numara noua cladire a Spitalului Judetean de Urgenta Deva - care nu este data inca in folosinta, spatii ce apartin unor scoli si licee, cladirea Inspectoratului Scolar Hunedoara sau cea care gazduieste arhivele Casei de Pensii. 
De asemenea, in judetul Hunedoara sunt inchise sala mare a Casei de cultura a sindicatelor din Petrosani, o pensiune din statiunea Straja si o sala de evenimente din orasul Hateg. Aceste spatii nu indeplineau conditiile necesare pentru autorizarea de securitate la incendii, la data controalelor efectuate de inspectorii ISU Hunedoara. 
De la 1 octombrie, beneficiarii sau proprietarii constructiilor care au obligatia de a detine autorizatia de securitate la incendiu sunt pasibili de amenda intre 20.000 si 50.000 de lei, daca nu au obtinut acest document sau nu se afla in procedura de autorizare. In acest context, inspectorul sef adjunct al ISU Hunedoara, lt.col. Claudiu Achim, a precizat ca activitatea de verificare si control pe linia autorizarilor va continua la fel ca si pana acum. 
"Activitatea Compartimentului de avizare-autorizare nu s-a modificat o data cu finalizarea termenului de prorogare, adica nu o facem tendentios. Activitatea a fost planificata, se redimensioneaza in functie de situatia operativa, de constatarile din teren. Este o activitate normala, asa cum am desfasurat-o si pana acum. Un pic s-a aglomerat din punct de vedere al autorizarii-avizarii pentru ca in ultima perioada s-au primit foarte multe documentatii care necesita eliberare de aviz sau autorizatie", a declarat Achim. 
El a remarcat faptul ca dupa majorarea cuantumului amenzilor, agentii economici sunt mai receptivi la actiunile de informare pe care le organizeaza ISU Hunedoara pe linia autorizarii spatiilor la protectia impotriva incendiilor. 
ISU Hunedoara a aplicat in acest an o amenda in valoare de 20.000 de lei unei firme de productie din judet care, desi obtinuse autorizatia de securitate la incendiu, dar nu a mai respectat conditiile impuse prin acest document. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004801 (s)