News Flash:

Un nou punct de trecere a frontierei a fost inaugurat in Constanta

3 Octombrie 2017
941 Vizualizari | 0 Comentarii
lipnita
Un nou punct de frontiera intre Romania si Bulgaria a fost inaugurat, marti, in judetul Constanta, in prezenta premierului Mihai Tudose si a omologului sau bulgar, Boiko Borisov, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La ceremonie au participat prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose si prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, alaturi de ministrii de Interne ai Romaniei si Bulgariei, Carmen Dan si, Valentin Radev.
Inaugurarea Punctului de trecere a frontierei Lipnita - Kainargea este cuprinsa intr-un program mai amplu al premierului Romaniei in Bulgaria.
Astfel, tot marti, Mihai Tudose si membrii Executivului roman vor participa, la Varna, la Reuniunea interguvernamentala romano-bulgara. De asemenea, Mihai Tudose va participa la Reuniunea cvadrilaterala a prim-ministrilor Romaniei, Bulgariei, Serbiei si Grecia.
In marja acestor evenimente, va avea loc si o intalnire tete-a-tete a premierilor Mihai Tudose si Boiko Borisov, o serie de intalniri bilaterale intre oficialii romani si omologii bulgari, precum si o ceremonie de semnare a unor documente/acorduri bilaterale romano-bulgare. Guvernele Romaniei si Bulgariei au mai avut reuniuni bilaterale in anii 2011, 2014 si 2015, la Bucuresti, Ruse si Craiova.
Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera, lucrarile de amenajare si modernizare desfasurate la punctul de frontiera inaugurat au avut in vedere ca acesta sa intruneasca conditiile pentru a fi deschis in regim de trafic international conform catalogului Schengen.
Astfel, punctul de trecere beneficiaza de artere de control pentru fiecare sens, intrare si iesire din tara, cabine de control, spatii interioare, echipamente tehnice si IT. Personalul care isi desfasoara activitatea in supravegherea si controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Politiei de Frontiera.

boiko borisov
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006706 (s)