News Flash:

Partiile de la Poiana Brasov, pregatite pentru sezonul de iarna

4 Octombrie 2017
844 Vizualizari | 0 Comentarii
partie copii1
Reprezentantii Primariei Brasov au inceput lucrarile de pregatire a domeniului schiabil de 24 de kilometri din Poiana Brasov, pentru deschiderea noului sezon de schi. Daca temperaturile vor fi sub minus 4 grade Celsius, din noiembrie tunurile pot produce zapada artificiala.
Administratorul public al Brasovului, Miklos Gantz, a declarat, corespondentului Mediafax, ca lucrarile premergatoare deschiderii partiilor ar urma sa fie definitivate pana in 1 noiembrie, iar dupa aceasta data va putea sa inceapa si inzapezirea artificiala a celor sapte partii.
„In prezent, desfasuram lucrarile de revizie la toate instalatiile, se face probele, iar dupa data de 1 noiembrie speram sa putem incepe producerea de zapada artifiala. Pentru a putea produce zapada, este necesara sa fie o temperatura de minimum – 4 grade Celsius, iar prognozele actuale arata ca in luna noiembrie vom avea deja temperaturi cu minus, optime pentru a putea porni tunurile si lanciile”, a explicat Miklos Gantz.
In total, pe partiile din Poiana Brasov sunt aproape 150 de instalatii de producere a a zapezii artificiale, intre care 120 de lancii, 10 tunuri fixe si 19 tunuri mobile, care sunt alimentate din Lacul Ruia, care are o capacitate de stocare de 120.000 de metri cubi de apa, in prezent fiind plin in proportie de 82%.
„Aceasta apa s-a acumulat din precipitatii, iar din 10 octombrie, vom suplimenta cu inca 10% pentru a avea o rezerva, ceea ce e suficient pentru a incepe procedura de inzapezire. Ca si procedura, aceasta activitate poate dura intre 5 si 10 zile, numai ca trebuie sa avem temperatura optima. Speram sa se poata schia cat mai devreme, astfel ca din prima jumatate a lui decembrie sa avem un domeniu schiabil functional in intregime”, a mai spus administratorul public al Brasovului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005514 (s)