News Flash:

“Prima Casa” isi reduce treptat plafonul

4 Octombrie 2017
807 Vizualizari | 0 Comentarii
prima casa2
Bancile vin cu produse alternative la creditul “Prima Casa”, programul urmand sa-si reduca gradual, in urmatorii ani, plafonul de garantii. Pe piata bancara concurenta este in crestere.
Anul acesta, fondurile pentru garantiile la ”Prima Casa” s-au epuizat, iar Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM sustine ca nu vor mai fi suplimentate, la fel cum s-a intamplat in anii anteriori.
Insa, bancile au pregatit variante alternative la creditul “Prima Casa”. MEDIAFAX prezinta cateva dintre produsele bancare destinate celor ce vor sa-si achizitioneze sau sa-si construiasca o locuinta ori sa-si cumpere un teren.
“Creditul BCR “Casa Mea “se apropie de “Prima Casa”. Acesta vine cu o dobanda fixa in primii cinci pana la zece ani, in functie de optiunea clientului, pastrandu-se astfel un control asupra bugetului, indiferent de modul in care fluctueaza ROBOR. Dobanda este de 4,1% / an in primii cinci ani, iar ulterior aceasta devine variabila – ROBOR la 6 luni+2,6%. Conditia este ca salariul sa se incaseze intr-un cont deschis la BCR si sa se incheie o asigurare de viata la banca”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Dana Demetrian, vicepresedinte retail si private banking, BCR. Perioada de creditare este de maximum 30 de ani, iar avansul minim este de 15%. Nu se percepe comision de analiza, comision de administrare si nu exista risc valutar deoarece creditul se acorda in lei.
O alta varianta la creditul cu garantie de stat este “Prima nostra casa”, de la CEC Bank. “Clientii pot opta pentru creditele ipotecare din oferta bancii, cu un avans de minimum 15% si o perioada maxima de creditare de 35 de ani. Dobanda este una avantajoasa, fiind compusa din ROBOR 6M + 2,40 p.p. (in cazul in care creditul se achizitioneaza la pachet cu credit prin card), respectiv ROBOR 6M + 2,50 p.p. (fara achizitionarea impreuna cu credit prin card). In situatia unui avans mai mare sau egal cu 30%, nivelul dobanzii practicate este ROBOR 6M + 2,15 p.p. in cazul in care creditul este achizitionat la pachet cu un credit prin card, respectiv ROBOR 6M + 2,25% p.a. fara achizitionarea la pachet cu credit prin card”, au raspuns reprezentantii CEC Bank, la solicitarea MEDIAFAX.
Astfel, clientii pot beneficia de o perioada de gratie flexibila, stabilita in functie de termenul de creditare solicitat. Pentru aceste facilitati de credit, banca percepe un comision de analiza dosar in valoare de 500 lei si un comision de administrare credit de 0,04%, aplicat la soldul lunar al creditului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004734 (s)