News Flash:

O noua TAXA de poluare pentru masinile second hand

3 Octombrie 2017
927 Vizualizari | 0 Comentarii
trafic aglomerat
Ministrul Gratiela Gavrilescu a declarat, marti, la Bistrita, ca Ministerul Mediului a constituit o comisie de lucru care analizeaza modalitatea de introducere si aplicare a unei noi taxe de poluare care sa se aplice autoturismelor second-hand, informeaza corespondentul MEDIAFAX.
Ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat, marti, ca la nivelul ministerului s-a constituit deja un grup de lucru din care fac parte reprezentanti ai Ministerului Mediului, ai Administratiei Nationale a Fondului de Mediu, ai Registrului Auto Roman, ai Finantelor dar si ai producatorilor de masini si ai ONG-urilor, care lucreaza la proiectul de introducere a unei noi taxe de poluare.
„S-a constituit un grup de lucru in vederea calculului si gandirii corecte, incat sa gasim o metoda prin care masinile care polueaza, care au o norma de poluare mica si emisii de dioxid de carbon mari, sa plateasca o taxa de poluare. In toate tarile europene se merge pe norma de emisii. Eu condider ca nu trebuie sa punem o taxa la prima inmatriculare. Este ca si cum gandim inainte, punem caruta inaintea boilor, noi trebuie sa stim in momentul in care facem o astfel de taxa cat circula masina respectiva intr-o anumita perioada de timp, astfel incat sa pot sa ii faci determinarea de astfel de emisii”, a declarat ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu.
Decizia de introducere a unei noi taxe vine, conform ministrului Mediului, dupa ce s-a constatat ca in Romania numarul autoturismelor vechi aduse din strainatate a crescut semnificativ anul acesta dupa renuntarea la taxa de prima inmatriculare, de la 146.000 cat au fost in 2016 la 350.000 anul acesta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006728 (s)