News Flash:

Aparitie de senzatie pe strazile din Oradea. Bihorenii sunt entuziasmati - FOTO

7 Martie 2017
1562 Vizualizari | 2 Comentarii
oradea
Oradenii pot testa, timp de o saptamana, un nou autobuz electric, fabricat in Polonia si declarat 'Autobuzul anului 2017 in Europa', municipiul Oradea fiind primul oras din tara in care firma constructoare a decis sa il prezinte calatorilor.
'Adevarul e ca nu este prioritatea numarul unu a noastra sa ne facem un parc electric, dar este obligatoriu sa avem acest experiment, sa tinem pasul cu viitorul, caci viitorul va fi al transportului urban cu autobuze electrice, dar astazi tehnologia nu este inca la nivelul rentabilitatii', a declarat, pentru AGERPRES, inginerul Csuzi Istvan, directorul SC Oradea Transport Local (OTL) SA.
Potrivit acestuia, in Oradea au mai avut loc, in timp, alte trei testari de autobuze electrice, respectiv de fabricatie chineza, ungara si ceha.
Autobuzul polonez, cu podea joasa si lung de 12 metri, cu o capacitate de 30 de locuri pe scaune, este descris ca extrem de silentios si fara emisii poluante, remarcat prin constructia moderna, dar si prin costurile scazute in exploatare.
Va circula incepand de luni, 6 martie, pe diferite trasee ale liniilor de autobuz in Oradea, fiind pus la dispozitie de catre reprezentanta in Romania a producatorului polonez, in baza unui parteneriat de colaborare cu societatea OTL SA.
Oradenii vor calatori gratuit cu acest autobuz, fiind invitati sa raspunda la intrebarile dintr-un chestionar, in autobuz sau pe site-ul societatii (www.otlra.ro).
Inginerul Csuzi a mentionat ca autobuzele electrice nu pot fi folosite, deocamdata, pe lungimi mari, autonomia lor limitandu-se la 150-200 de kilometri. Apoi, incarcarea rapida la cap de linie este costisitoare, pentru ca trebuie construite statii de incarcare si acumulatorii costa mult, la doar 4-5 ani de garantie etc, scrie Agerpres.ro.
'Practic, autobuzele electrice ar putea fi folosite in zona ultracentrala a orasului pentru reducerea noxelor, dar pentru a schimba tot transportul public dintr-un oras este iluzoriu astazi. Ori sa fie inventate niste autobuze performante ori sa ramanem la varianta de azi, cu tramvaiul care se alimenteaza direct de pe retea', a mai declarat Csuzi.
AGERPRES

Galerie Foto

autobuz_modulo_oradea_bihoreanul.JPG
autobuz electric municipiul oradea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

what are the side effects of hydroxychloroquine  | #51900
candipharm.com  | #52813
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005916 (s)