News Flash:

ANAF taie din sporul de suprasolicitare acordat inspectorilor anti-frauda

6 Martie 2017
1053 Vizualizari | 2 Comentarii
finante1
Printr-un ordin al presedintelui Agentie Nationale de Administrare Fiscala, Bogdan-Nicolae Stan, inspectorilor de la anti-frauda fiscala le va fi diminuat sporul de suprasolicitare psihica de la 25% la 5% din salariu incepand cu data de 1 martie. ANAF spune ca in buget nu s-au prevazut acesti bani.
Printr-un ordin al presedintelui Agentie Nationale de Administrare Fiscala, Bogdan-Nicolae Stan, inspectorilor de la anti-frauda fiscala le va fi diminuat sporul de suprasolicitare psihica de la 25% la 5% din salariu incepand cu data de 1 martie a.c, scrie Mediafax.ro.
"In constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti. Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentand un procent de 95,38% din executia anului 2016. In ciuda acestei situatii, conducerea ANAF a apreciat necesitatea mentinerii acestui spor in cuantum de 5 % din salariul de baza, pentru inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, precum si a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, in cuantum de 75%. Mentionam ca se va reveni cu o analiza in ceea ce priveste modificarea procentului sporului de risc i suprasolictare neuropsihica in momentul unei eventuale rectificari bugetare pozitive, luandu-se masurile care se vor impune", se arata intr-un comunicat al ANAF.
Reamintim ca, primul ministru, Sorin Grindeanu, s-a intalnit vineri dimineata cu ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan si cu presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Nicolae Stan pentru a discuta despre colectarea taxelor si impozitelor, pe fondul diminuarii acesteia. In acest context, premierul Romaniei a solicitat cresterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF si intensificarea mãsurilor de imbunãtãtire a conformãrii voluntare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

candipharm.com  | #52739
MorrisLox  | #52839
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006331 (s)