News Flash:

ANUNT SOC pentru toti romanii! Se scumpeste din nou!

11 Mai 2017
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit3
Pretul energiei electrice ar putea creste cu 1% de la 1 iulie, cand piata se va liberaliza cu inca 10%, a declarat, joi, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE). 

"De la 1 iulie piata va fi liberalizata cu inca 10%, astfel ca ar putea sa existe anumite ajustari, dar sub 1% (in factura finala - n.r.). Deci consideram ca, practic, vom avea acelasi pret", a spus oficialul ANRE.

In prezent, populatia consuma 80% energie din piata libera si 20% cu pret reglementat, iar, de la 1 iulie, ponderea energiei din piata libera va creste la 90%. De la 1 ianuarie 2018, piata va fi complet liberalizata. 

Totodata, Havrilet a mai spus ca pierderile distribuitorilor ca urmare a fenomenelor meteo extreme de la sfarsitul lunii aprilie, cand sute de stalpi au fost doborati de viscol si ninsori, vor avea un impact nesemnificativ in factura populatiei, daca vor fi recunoscute de catre ANRE.

"Aceste pagube trebuie sa fie incadrate in categoria pagubelor inregistrate in urma unor conditii extrem de grele, adica ei (distribuitorii - n.r.) sa primeasca statutul de forta majora. Daca acest statul va fi obtinut, suntem obligati sa preluam costul reparatiilor in factura finala. Dar consideram ca nu sunt valori foarte mari, undeva sub 0,5% - 0,1%. Sunt valori foarte mici", a explicat oficialul ANRE, in cadrul conferintei InvestEnergy, citat de Agerpres.

anre piata libera viscol ninsori factura populatiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1013 (s) | 22 queries | Mysql time :0.039093 (s)