News Flash:

Domul Romano-Catolic din Timisoara va fi reabilitat cu fonduri europene

11 Mai 2017
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
Domul Romano Catolic din Piata Unirii
Domul Romano-Catolic din Piata Unirii, unul dintre cele mai importante obiective din Timisoara, va fi reabilitat complet in cadrul unui proiect european in valoare de cinci milioane de euro, cu scopul introducerii lacasului de cult in circuitul turistic, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Catedrala Romano-Catolica din centrul istoric al Timisoarei a fost construita intre anii 1736 – 1772, in stil baroc, si reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras. Lacasul de cult va fi pentru prima data restaurat complet in cadrul proiectului finantat cu bani europeni.
Valoarea proiectului “Lucrari interioare si exterioare de renovare, conservare, reabilitare a cladirii Catedralei Romano-Catolice din Timisoara si a imprejmuirii, in vederea integrarii in circuitul turistic national si international” este de aproximativ 22 de milioane de lei, din care 98% reprezinta finantare nerambursabila.
Directorul Cancelariei Diecezane, preotul Nicolae Laus, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca printre lucrari se numara si introducerea incalzirii in pardoseala sau reabilitarea criptei din cadrul Domului.

catedrala romano-catolica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005354 (s)