News Flash:

Anunt important facut de Directia Silvica din Caras-Severin inainte de Sarbatori

19 Noiembrie 2016
948 Vizualizari | 0 Comentarii
directia silvica2
Directia Silvica a judetului Caras-Severin nu va vinde, pentru al doilea an consecutiv, brazi pentru Craciun. 
"Avand in vedere fenomenul de uscare masiva a rasinoaselor in Caras-Severin, in special molid si brad, in ultimii ani, numarul pomilor de Craciun care va fi recoltat din fondul forestier administrat de Regia Nationala a Padurilor, prin Directia Silvica din Caras-Severin s-a diminuat simtitor. Drept urmare, anul acesta vom recolta in jur de 850 de pomi de Craciun, din suprafetele in care sunt prevazute lucrari de ingrijire in arboretele tinere, de pe raza Ocoalelor Silvice Valiug, Otelu-Rosu, Resita, Moldova Noua si Mehadia. Singurii care vor beneficia de brazi din judetul Caras-Severin, in acest an, sunt angajatii Directiei Silvice, in vederea stimularii acestora, conform prevederilor Contractului colectiv de munca', a declarat, joi, pentru AGERPRES, ing. Dan Cimpan, purtator de cuvant al Directiei Silvice Caras-Severin. 
Conform lui Cimpan, in urmatorii ani, probabil, numarul pomilor de Craciun recoltati va fi mai mare si vor ramane disponibili si pentru punerea pe piata, avand in vedere ca, la cateva Ocoale silvice sunt culturi specializate de pomi de iarna, asa cum sunt cele de la Rusca Montana, Valiug, Anina si Otelu-Rosu. 
Carasenii care isi doresc un brad natural vor fi nevoiti sa se indrepte catre comerciantii din alte judete. O alternativa pentru populatie o constituie brazii artificiali, din ce in ce mai cautati, sau brazii in ghivece. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008516 (s)