News Flash:

Constantin Ostaficiuc, achitat in parte pentru conflict de interese

18 Noiembrie 2016
949 Vizualizari | 0 Comentarii
Constantin Ostaficiuc3
Curtea de Apel Timisoara (CAT) a admis definitiv apelul declarat de fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Timisoara, Constantin Ostaficiuc, impotriva sentintei Tribunalului Timis, care l-a condamnat la un an cu suspendare pentru conflict de interese in forma continuata, pentru fapte comise cand detinea functia de sef al administratiei judetene. 
CAT a schimbat incadrarea juridica a unora dintre fapte din conflict de interese in forma continuata in conflict de interese. Este vorba despre mai multe acte materiale care au primit incadrarea de forma continuata, dintre care doar doua au ramas in aprecierea CAT ''in forma continuata''. 
In aceeasi cauza, CAT a respins ca ''nefondat'' apelul declarat de DNA Timisoara, care cerea pedeapsa cu executare. 
''CAT admite apelul declarat de inculpatul Constantin Ostaficiuc (...). Desfiinteaza sentinta penala pronuntata de Tribunalul Timis in dosarul nr. 9436/30/2015 si rejudecand dispune schimbarea incadrarii juridice a faptelor retinute in sarcina inculpatului din infractiunea de conflict de interese in forma continuata in infractiunile de conflict de interese. (...). Inceteaza procesul penal privind savarsirea de catre inculpatul Constantin Ostaficiuc a infractiunii de conflict de interese. (...). Achita pe inculpatul Constantin Ostaficiuc pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese'', arata, joi, Hotararea definitiva a CAT. 
In acelasi proces, CAT a dispus condamnarea lui Ostaficiuc la opt luni cu suspendare pentru conflict de interese in forma continuata a unor acte materiale. Instanta a stabilit un termen de incercare de doi ani si opt luni de la data pronuntarii prezentei decizii. 
In iunie 2016, Tribunalul Timis l-a condamnat pe Constantin Ostaficiuc la 1 an de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care a fost acuzat de conflict de interese. 
In decembrie 2015, procurorii DNA Timisoara au finalizat rechizitoriul si au dispus trimiterea in judecata in stare de libertate a inculpatului, care avea functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis la data savarsirii faptelor. 
Potrivit acestora, in perioada 2008 -2010, Constantin Ostaficiuc, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Timis, a influentat si a facilitat, in mod direct, atribuirea in concesiune, in conditii ilegale, a unei parcele de teren de 816 mp situate in cadrul Parcului Tehnologic si Industrial Timisoara, catre o societate comerciala, in care sunt asociati sotia, fiica si ginerele sau, ultimul indeplinind si functia de administrator.
Ulterior, Ostaficiuc a aprobat, tot in conditii ilegale, modificarea prelungirii perioadei de operationalizare a investitiei cu 8 luni, fara recuperarea redeventei de care a fost scutita societatea. 
De asemenea, procurorii mai arata ca aceste activitati au avut ca urmare obtinerea, in mod indirect, de catre asociatii firmei respective a unui folos patrimonial, reprezentat de dreptul de exploatare a parcelei respective de teren, dar si a unui folos constand in scutirea nelegala de la plata redeventei datorate retroactiv, ca urmare a neindeplinirii obligatiilor din contractul de concesiune din anul 2008, in suma de 6.728 euro, datorata Consiliului Judetean Timis inca de la data de 1 iulie 2010, cand a expirat termenul de operationalizare a investitiei. Potrivit sursei citate, suma de bani a fost virata de firma respectiva in contul Consiliului Judetean Timis la data de 6 aprilie 2015. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005259 (s)