News Flash:

BLACK FRIDAY 2016: Reduceri de pana la 70%

18 Noiembrie 2016
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
Black Friday
Campania de reduceri Black Friday, sustinuta de majoritatea retailerilor, debuteaza in noaptea de joi spre vineri, clientii avand bugete de cumparaturi cuprinse intre 500 si peste 1.000 de lei. Specialistii in cibersecuritate au si o serie de recomandari pentru evitarea fraudelor.
Ultimele sondaje referitoare la aceasta campanie au aratat ca opt din 10 din romani intentioneaza sa cumpere produse aflate la promotie de Black Friday, sunt interesati de ofertele magazinelor si urmaresc evolutia preturilor. Iar preturile scad, in aceasta perioada, cu 5% pana la 70% la articole dintre cele mai diverse, in special electronice si electrocasnice.
„Numarul romanilor care au auzit de reducerile din cadrul Black Friday a ajuns anul acesta la 78% in randul persoanelor cu varste intre 18 si 65 de ani, in crestere de la 71% in 2015. Evenimentul prezinta o notorietate mai ridicata in randurile tinerilor (18-34 de ani) si ale persoanelor din mediul urban”, arata un sondaj al Kantar Millward Brown Romania.
Sumele pe care le aloca romanii pentru achizitia de produse in Black Friday s-au majorat in ultimii ani. Astfel, 26% dintre respondenti spun ca vor aloca anul acesta peste 1.000 de lei pentru achizitia de produse in perioada Black Friday. Ponderea celor care si-au bugetat cumparaturi de peste 1.000 de lei de Black Friday este si mai mare in mediul urban, ajungand la 28%. Aproape 35% din romani vor aloca anul acesta de Black Friday cel mult 500 de lei, iar 20% intentioneaza sa cheltuiasca intre 500 si 1.000 de lei. Barbatii sunt dispusi sa aloce sumele cele mai mari, 30% dintre acestia intentionand sa cumpere produse a caror valoare cumulata depaseste 1.000 de lei. La polul opus, doar 20% dintre femei sunt dispuse sa cheltuiasca peste 1.000 de lei de Black Friday, 45% dintre femei optand pentru cumparaturi cu o valoare de sub 500 de lei, potrivit unui sondaj realizat de platforma online iVox.
Anul acesta, de Black Friday, romanii vor cumpara mai ales produse electro-IT. In topul preferintelor pentru cumparaturi se regasesc cel mai frecvent televizoarele (41% dintre respondenti au mentionat categoria), electrocasnicele mici (32%) si frigiderele (25%). Telefoanele mobile si masinile de spalat sunt urmatoarele doua categorii de produse aflate pe listele de cumparaturi pentru Black Friday, fiind amintite, pentru fiecare categorie, de cate 22% dintre cei intervievati cu privire la intentia de achizitie, arata sondajul Kantar.
Pentru evitarea fraudelor si a virusilor informatici, compania Bitdefender a emis un set de recomandari destinate cumparatorilor de Black Friday. Bitdefender arata ca principalul vector folosit de raufacatorii care opereaza in perioada de Black Friday este „tintirea potentialilor clienti cu e-mail-uri care promit chilipiruri”.
Pentru a evita neplacerile, specialistii companiei recomanda:
1. Identificati si ignorati mesajele de phishing. Escrocii folosesc cupoane de reduceri pentru a ademeni utilizatorii mai putin vigilenti. Acestia atrag utilizatorii cu pagini de shopping false si ii pacalesc sa divulge detalii de card in schimbul unor produse care nu vor ajunge niciodata la ei.
2. Nu cumparati produse promovate prin e-mail-uri nesolicitate. Verificati legitimitatea unui magazin online pe forumuri, printr-o simpla cautare in motoarele de cautare. Invatati din experienta altora.
3. Alegeti doar magazine online cu certificate SSL astfel incat sa le puteti confirma identitatea. O adresa ce incepe cu HTTPS si un lacatel indica faptul ca sunteti pe o pagina securizata, dar magazinele online respectabile furnizeaza si informatii legate de identitate impreuna cu certificatul SSL.
4. Nu divulgati codul PIN in locul codului CVV (Card Verification Value). Acesta din urma este un numar de trei cifre scris pe spatele cardului de credit sau de debit. Majoritatea comerciantilor online il solicita pentru a fi siguri ca cel care face tranzactia este posesorul real al cardului.
5. Faceti o scanare completa a sistemului inainte de a initia o plata si asigurati-va ca este 100% sigur.
6. Cand tranzactia este finalizata si primiti in continuare mesaje de la departamentul de relatii cu clientii al magazinului online, cereti informatii in plus in legatura cu masurile de securitate suplimentare solicitate de comerciant.
7. Folositi conexiunea de date mobile a telefonului sau tabletei pentru a face achizitii online. Evitati sa faceti cumparaturi conectati la o retea wireless publica ce poate fi interceptata. Daca e neaparat necesar sa faceti asta, folositi o solutie de plata dedicata, precum Bitdefender Safepay, pentru a va conecta in siguranta la contul bancar sau pe site-uri de plati online.
8. Pe cat posibil, faceti cumparaturi online de acasa. Este riscant sa cumparati in timp ce sunteti la serviciu, la biblioteca, intr-o cafenea, in laboratorul scolii unde computerele pot fi folosite de alte persoane. Aceste sisteme pot fi monitorizate prin mecanisme de supraveghere.
9. Asigurati-va ca folositi o solutie de securitate care blocheaza si reclamele periculoase. Mentineti-va intotdeauna browser-ul si solutia de securitate actualizate. Troienii bancari si virusii cu componenta de rootkit sunt amenintari in crestere. Acestia fura informatii bancare, monitorizeaza tranzactiile sau se autentifica in conturile bancare in timp ce stau ascunse in sistem.
10. Verificati-va regulat conturile in special inainte si dupa tranzactiile online, pentru a fi siguri ca totul este in regula.
Evenimentul de cumparaturi Black Friday este programat sa inceapa pe 18 noiembrie.
Bitdefender este o companie de securitate informatica specializata in furnizarea de solutii de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006914 (s)