News Flash:

Taierea ilegala a arborilor, in scadere in Caras-Severin

18 Noiembrie 2016
994 Vizualizari | 0 Comentarii
taiere padure
La Directia Silvica din Caras-Severin se constata, pe primele zece luni ale anului, o scadere cu 51% a volumului de arbori taiati ilegal, fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat joi, la sedinta Colegiului Prefectural, directorul Garzii Forestiere, Romel Buzescu. 
"Daca in 2015 au fost taiati 4.179 mc, in acest an, volumul arborilor taiati ilegal a scazut la 2.149 mc. Aceasta scadere este justificata prin controalele de fond efectuate si prin asprirea legislatiei privind regimul silvic. Din volumul taiat ilegal la Directia Silvica din Caras-Severin, 1.229 mc nu au fost justificati prin contraventii si infractiuni, fiind imputati personalului silvic. Aceste taieri ilegale constatate au fost dispersate ca volum pe suprafete mici, neexistand situatii de defrisari", a afirmat Romel Buzescu. 
Directorul Garzii Forestiere Caras-Severin a precizat ca aproape 36% din volumul arborilor taiati ilegal sunt in padurile private, care nu au contracte de prestari servicii silvice, pentru paza si administrare, cu o structura autorizata. Solutia scaderii volumului arborilor taiati ilegal este incheierea de catre proprietarii detinatori de fond forestier a contractelor de paza si administrare, mai ales administrarea fondului forestier al unitatilor administrativ-teritoriale, prin structuri silvice autorizate. 
In urma controalelor efectuate pe diferite categorii, impreuna cu alte organe abilitate, au fost aplicate, pe primele trei trimestre ale anului, 222 de sanctiuni contraventionale, cu o valoare de aproape 785 mii lei. 
Suprafata totala a padurilor din Caras-Severin este de aproape 420 mii de hectare, ceea ce reprezinta 49% din suprafata judetului, fata de 26% cat este media pe tara sau 32% fata de media europeana. 
Din total, 83% reprezinta fondul forestier al statului si este administrat de catre Directia Silvica din Caras-Severin si Baza Experimentala Caransebes. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004842 (s)