News Flash:

Antonescu: "Nu sunt prieten cu Basescu"

12 Februarie 2014
1323 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca nu este prieten cu Traian Basescu, nici cu Victor Ponta, însa are cu liderul PSD o alianta politica, liberalul precizând ca nu este treaba lui daca premierul are "o relatie fierbinte" cu Dan Voiculescu, însa adaugând: "Dar nu în USL".
Antonescu a fost întrebat, la Realitatea TV, daca este prieten cu Traian Basescu, cum ar fi afirmat premierul Victor Ponta.
"Cred ca a fost un semn de iritare, un semn de nervozitate, cam grosier, dar... nu, nu sunt prieten cu Traian Basescu. Nu mai sunt însa nici cu Victor Ponta prieten, cu Victor Ponta sunt însa asociat politic în vazul întregii lumi si am toata hotarârea sa fac tot ce se poate ca sa ducem la capat aceasta alianta", a declarat liderul PNL.
În acest context, el a mentionat ca existenta USL depinde de modul în care partenerii de guvernare vor arata ca doresc sa se tine de angajamentele Uniunii. "În momentul în care devine limpede ca partenerii nostri doresc sa faca altceva decât ne-am înteles sa facem în fata oamenilor, nu în privinta sustinerii candidaturii mele, am înghitit stiti foarte bine câte anul trecut nu de teama sa se supere pesedistii sa nu ma mai sustina (...) ci pentru ca mi se pare ca trebuie sa luptam pâna la ultima sansa de a face ceva cu acest colos de uniune, colos electoral. Sa înghit eu, sa treaca de la mine, merita, daca facem ceva. Dar în momentul în care ultima speranta ca putem face ceea ce am promis s-a dus, atunci s-a terminat si cu USL. Ca asta se va întâmpla în iulie, sau nu se va întâmpla sper eu pâna în 2016, sau ca se va întâmpla saptamâna viitoare, nu am de unde sa stiu", a sustinut Antonescu.
De asemenea, liderul PNL a precizat ca Dan Voiculescu a avut un "rol restrâns si destul de marginal" în constituirea USL, "care înseamna PNL plus PSD si asociatii".
El a mentionat ca relatia sa cu Dan Voiculescu este de fapt o "non-relatie" din momentul în care fondatorul PC a avut un atac la adresa PNL.
"Am spus, am închis relatiile, nu tulburam Uniunea pentru asa ceva. Voi sunteti o anexa a PSD, e în regula, respectam înainte conventiile, ne facem ca va credem ca sunteti partid, va zicem chiar Partid Conservator. Daniele, domn presedinte Constantin, stai aici pe scaun, lânga noi, si e în regula", a comentat Antonescu.
Liderul PNL a precizat ca nu cunoaste si nu este problema sa relatia dintre Dan Voiculescu si Victor Ponta, adaugând: "(...) pâna acolo încât, sau pâna acolo când nu se întâmpla ca domnul Ponta, parcurgând o etapa a vietii sale în care relatia e la antipod, daca are o relatie fierbinte cu domnul Dan Voiculescu, chiar nu e treaba mea, dar nu în USL. Cu alte cuvinte, în USL ramânem fiecare cu statutul, cu statura si cu tot ce avem". Mediafax.ro

crin antonescu traian basescu voiculescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009094 (s)