News Flash:

Klaus Iohannis: "Imi doresc sa merg sa fac treaba; am tendinta sa rezolv problemele, nu sa le incurc"

11 Februarie 2014
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu, este decis să nu renunțe în timpul negocierilor din USL la funcțiile de ministru al Afacerilor Interne și vicepremier. Într-un interviu acordat marți AGERPRES, Klaus Iohannis a declarat că intrarea României în spațiul Schengen va reprezenta o prioritate pentru viitorul său mandat de ministru de Interne. 

Klaus Iohannis se recomandă ca fiind "un politician între două vârste, cu ceva experiență în administrație, interesat în rezolvarea unor probleme publice".

AGERPRES: Dl Iohannis, primul interviu ca viitor ministru... 
Klaus Iohannis: Asta nu pot să spun. Sunt acum primar. Dacă în zilele următoare voi fi ministru sau nu, depinde de negocierile de astăzi.

AGERPRES: Depinde strict de dumneavoastră? 
Klaus Iohannis: Nu. Nu depinde de mine decât în mică măsură. Eu voi fi unul dintre cei care participă la negocieri.

AGERPRES: O să renunțați la funcția de vicepremier și o să mergeți doar ca ministru? 
Klaus Iohannis: Nu, în niciun caz. Deci ecuația sau combinația vicepremier — ministru al Afacerilor Interne nu este negociabilă.

AGERPRES: Dacă o să ajungeți vicepremier și ministru de Interne, va fi o prioritate pentru dumneavoastră intrarea României în spațiul Schengen? 
Klaus Iohannis: Da. Este un punct important. Este o chestiune importantă pentru noi, care a fost dusă în discuția publică prea sus, prea repede, înainte să avem garanția că se realizează, de unde și alții au făcut același lucru. Schengen nu mai este de mult o chestiune a Ministerului de Interne, este o chestiune legată de politica europeană a României, deci de politica externă și sper să existe voința politică în întreaga politică guvernamentală, plus președinte, să se negocieze în sensul rezolvării.

AGERPRES: Faptul că sunteți unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai comunității germane din România cântărește mult în ecuația aceasta? 
Klaus Iohannis: Nu cred că trebuie să supraevaluăm acest lucru, având în vedere că mai multe țări europene și-au exprimat rezerve față de România, au legat discuția Schengen, cu toate că nu este, cu discuția pe MCV, și așa mai departe. Bunăoară pentru francezi sau pentru olandezi, nici nu cred că este un mare avantaj să vină un neamț la Ministerul de Interne. 


AGERPRES: Dar pentru Germania? Prezența unui etnic german ca ministru în Guvern ar fi o premieră în România. 
Klaus Iohannis: Este o premieră și cu siguranță va atrage ceva atenție, însă politica internațională nu se face în legătură cu apartenența etnică a unui ministru.

AGERPRES: Ce v-a determinat acum să acceptați funcția de ministru? E un moment foarte important în cariera dumneavoastră ca și politician și v-ați spus acum e momentul, dacă acum nu, atunci când? 
Klaus Iohannis: Acum a fost situația de așa natură.

AGERPRES: Aveți emoții? 
Klaus Iohannis: Emoții? Da, am emoții.

AGERPRES: Foarte multă lume vă percepe ca modelul neamțului, sigur, care merge să facă ordine. E corectă această percepție? E o speranță pe care și-o pun foarte mulți în dumneavoastră, se vede și în ultimele sondaje. 
Klaus Iohannis: Da, așa îmi doresc să merg undeva ca să fac treabă, nu ca să stric treaba. E adevărat. Am tendința să rezolv problemele, nu să le încurc.

AGERPRES: Ați discutat cu Crin Antonescu și despre alte portofolii care vi s-ar fi potrivit mai bine sau v-ați fi dorit dumneavoastră mai mult? 
Klaus Iohannis: Discuția a fost clară. Aici.

AGERPRES: Soția este de acord cu această schimbare în viața dumneavoastră? 
Klaus Iohannis: Nu-i chiar încântată, dar mă susține.

AGERPRES: Cum v-ați defini la acest moment? 
Klaus Iohannis: Destul de simplu: politician între două vârste, ceva experiență în administrație, interesat în rezolvarea unor probleme publice.

AGERPRES: Pentru acest an la ce vă gândiți în afară de vicepremier și ministru de Interne? 
Klaus Iohannis: În acest an, la nimic altceva, nu am în plan altceva. AGERPRES


agerpres klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0751 (s) | 24 queries | Mysql time :0.027759 (s)