News Flash:

Atenție!

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile. Persoanele care le vând riscă să fie amendate

28 Aprilie 2023
339 Vizualizari | 0 Comentarii

Toți trebuie să respecte aceste reguli referitoare la voucherele de vacanță. Cei care încalcă aceste reguli riscă să fie sancționați cu o amendă de până la 26.000 de lei.

Cu toate acestea, mulți români fac o greșeală minoră, care poate duce la o amendă de zeci de mii de lei. Este vorba despre vânzarea voucherelor de vacanță, care pot fi folosite doar de către titularul lor.

„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat", a transmis Ministerul Finanțelor.

„Potrivit prevederilor art.1 alin.(1), alin.(2) și alin.(2ˆ4) din OUG nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, cu modificările și completările ulterioare pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condițiile legii, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanță.

Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.

În limita resurselor bugetare, angajatorul stabilește când acordă voucherele de vacanță, de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanții salariaților, după caz".

Care este procedura de utilizare a voucherelor de vacanță?
După ce primește voucherele de la angajator, beneficiarul trebuie să aleagă agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Apoi, trebuie să verifice dacă unitatea aleasă se află pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge la unitatea de cazare sau agenția și plătește simplu cu voucherele, care au o valoare totală de 1450 de lei. Fiecare file valorează 50 sau 100 de lei, conform turism.gov.ro.

Pot fi vândute voucherele de vacanță?
NU! Voucherele de vacanță nu sunt transferabile și pot fi folosite doar de către titular, care trebuie să prezinte un act de identitate. Comercializarea voucherelor este interzisă și este sancționată cu o amendă de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă vouchere emise pentru altă persoană riscă o amendă de 13.300 de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005708 (s)