News Flash:

Andreea Berecleanu: „Sunt foarte relaxata in privinta trecerii timpului si am incapatanarea sa constat realist schimbarile care apar”

5 Aprilie 2017
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
berecleanu
Recunosc ca de fiecare data cand ma intalnesc cu Andreea Berecleanu ma uit lung la ea, uimita de cat este de frumoasa pe masura ce trece timpul. Face parte din categoria femeilor care sunt parca mai frumoase pe masura ce inainteaza in varsta. Si, fireste, de cand s-a casatorit cu chirurgul estetician Constantin Stan, ochii publicului sunt si mai atent fixati asupra ei. 
Cum este sa fii maritata cu un om care are aceasta meserie, ce inseamna industria frumusetii, cat este ea de performanta, la ce s-a ajuns... Andreea are o clinica de frumusete, la randul ei si pare atrasa, fascinata chiar de acest domeniu.
Nici nu stiu ce sa te intreb mai intai… Am sa cedez tentatiei sa te intreb cum e sa traiesti cu un om ai carui ochi sunt deprinsi sa vada cele mai mici defecte ale femeilor… (fizice, desigur). Iti creeaza asta vreun complex? Ai vreo teama ca maine va vedea ceva ce azi nu vede? 
Stii ce mi se pare culmea? Ca prima intrebare din acest interviu se refera la perceptii. Cred ca asta a inceput sa ne consume mai multa energie decat e cazul. Traim intr-o lume a aparentelor si a perceptiilor, iar eu vrand-nevrand, fac parte din ea. Am fugit si fug cat pot de partea superficiala a vietii, de tot ce are legatura cu efemerul, cred in sufletele oamenilor. De asta ma indragostesc. Apoi, vine restul. Profesii, compatibilitati, discutii. Ca sa revin la intrebarea ta directa, Constantin nu m-a privit niciodata ca pe o pacienta, ci ca pe iubita lui. Suntem atat de asemanatori in aceasta privinta, observam detaliile care tin de ordin estetic, daca ne dorim. El, ca medic. Eu, ca om oarecare, pasionat de orice forma de arta. Se intampla chiar sa discutam despre diverse cazuri medicale, despre anomalii ale societatii, despre preferintele oamenilor, indiferent de sex, despre exagerari, alegeri personale. In ceea ce ma priveste, sunt foarte relaxata in privinta trecerii timpului si am incapatanarea sa constat realist care sunt schimbarile care apar. Stii, cel mai bine le observ in reflexia propriei imagini intr-un geam, atunci cand e soare. Aceasta imagine iti poate arata, ca intr-o aplicatie din telefon, chiar si ce inca nu este sesizabil intr-o oglinda, adica imaginea ta peste cativa ani. Pare obsesiv ce descriu acum, dar este doar o constatare peste care trec zambind. Mi se pare fascinant cum ne transformam, asa cum mi se pare uluitor sa ma intorc la propria-mi prospetime a tineretii, vazand-o pe fiica mea, Eva. 
Sigur te-ai dat pe mainile lui, nu?  Sau te-ai da in curand pentru ceva de operat… sau? Tu arati atat de bine, incat lumea sigur ca banuieste asta se datoreaza doctorului...
M-am tot mirat in ultimii ani de aceasta intrebare. Pana cand m-am lamurit ca are legatura strict cu profesia lui, ca pare obligatoriu pentru orice femeie ca eu sa apelez la orice tip de interventie, fiindu-mi la indemana. Sunt paciente pe care le cunosc si care imi spun ca ar incerca orice, daca ar fi in locul meu. Chiar si ce este experimental. Nu dau explicatii, nu ma scuz ca nu ma operez, in fond exista si dreptul pacientului la confidentialitatea actului medical. Tie, ca om pe care-l cunosc de peste 20 de ani, iti spun ca nu am aceasta preocupare, ca ma simt bine in propria piele si ca ma  accept cu toate ale mele, ca nu as face absolut nimic la nivelul fetei, in afara procedurilor non-invazive de masaj si terapii care sa stimuleze colagenul natural. Da, pot avea o preocupare in ceea ce priveste tonifierea corpului, in anumite zone. Si asta pentru ca am interdictie la orice tip de miscare, in afara inotului. Problemele coloanei vertebrale, herniile deja existente, ma obliga doar la intretinerea musculaturii paravertebrale prin elongatii, fizioterapie, decompresie. Am deja unda verde din partea medicului la mersul alert, pe langa inot. Asta sper ca pe termen lung sa imi ajute intreaga musculatura. Sporturile practicate in copilarie, si nu numai, m-au ajutat foarte mult sa ma mentin rezonabil la nivelul masei musculare. Asa incat cele 10 kg date jos in ultimul an nu au lasat urme. 
Esti geloasa? Sa ai un sot care opereaza sani si vede femeile in toata goliciunea lor… in fine, esti geloasa?
Nu sunt geloasa pe profesia lui, sunt geloasa pe pasiunea lui pentru aceasta profesie! Stii, eu am multi prieteni medici. Unul dintre ei este ginecolog. E mai mult decat a vedea exteriorul sau goliciunea, asa cum spui. El vede interiorul, partea cea mai intima a unei femei. Am avut cu el o discutie pe tema asta si m-am lamurit. Este ca si cum ar fi stomatolog sau internist. Dar, ca in orice meserie, nu toti respecta regulile scrise si nescrise. Unii sunt preocupati de actul medical, masculul din ei actioneaza doar in afara halatului alb. Altii, probabil, aleg aceasta cale mai facila. Depinde si de femei, bineinteles. Sotul meu este preocupat de interventie, de rezultat, de discutia prealabila in vederea operatiei, de mecanismele psihologice care au dus la aceasta alegere, e o meserie complexa, iar el este 100% profesionist. 
Cum te-a cerut de nevasta? In genunchi? Inel? Romance?
M-a cerut in urma cu aproape 5 ani, la inceputul relatiei noastre. De mai multe ori, in toate felurile, privindu-ma in ochi. Nu i-am spus niciodata nu, doar am amanat momentul nuntii noastre. Am tinut cont de copiii mei, am vrut sa fie ei siguri ca eu fac cea mai buna alegere si sa treaca suficient timp de la separarea de tatal lor. Cand i-am anuntat anul trecut ca urmeaza sa ne casatorim, au fost extrem de bucurosi. Primul lucru pe care l-au intrebat a fost „cum ne imbracam?” si „cine va canta?” 
Sa revin la munca ta de televiziune… Studioul in care este Observatorul arata senzational! Este foarte frumos… Cum te simti an acest cadru?
Stii cum mi se pare mie acest studio? Ca si cand cineva mi l-ar fi daruit ca o incununare a profesiei pe care o fac de 24 de ani. Parca l-am asteptat in tot acest timp. Am trecut prin multe schimbari, am schimbat multe studiouri, m-am adaptat de fiecare data, am discutat cu prietenii mei care au devenit sefi, ne-am imaginat, am desenat, am sperat ca vom avea asa ceva intr-o buna zi. Si realitatea de acum depaseste orice vis. Este superb, modern, spatios, complex din punct de vedere tehnic, unic. Ne-a adus si un alt tip de public, mai tanar, mai sofisticat, deschis la tot ce este nou, dar am pastrat, cu ajutorul continutului, si publicul fidel, conservator. Din toate punctele de vedere, a meritat investitia. 
Am vazut ca stai mult, uneori, in jurnal… Cateodata ai emisii speciale care se prelungesc mult. Tie nu ti-e sete, nu obosesti in timpul emisiei?
Formatul noului Observator este de 90 de minute, se termina la 20:30. Da, este mult, dar publicul nu pleaca. Asta inseamna ca isi dorea mai mult decat 45 de minute, cat era inainte. In plus, partea a doua a jurnalului este mai relaxata, stirile sunt mai lejere, in alt registru. Nu stai cu sufletul la gura ca in prima parte a jurnalului. „Vezi ce traiesti” nu e doar o sintagma, este ceea ce iti ofera acest program de stiri. 
Cum vezi tu astazi televiziunea? Ti se pare ca se intampla ceva cu publicul?
Noi trebuie sa urmarim publicul, sa tinem cont de preferintele tinerilor, sa stim cum sa ne pliem pe situatii, contexte sociale, sa fim echilibrati si categorici cand e vorba de politica, de alegeri, de ce transmitem. Nu e o misiune usoara, dar avem o echipa in redactie bine pregatita, formata in ani intregi si coordonata de oameni cu experienta in jurnalismul de televiziune. In Antena 1, nimeni nu se culca pe o ureche a doua zi, atunci cand audientele din ziua precedenta sunt mari. In fiecare zi o luam de la capat, e un nou inceput, nu poti sa obosesti, nu poti sa nu ai chef. Nici ca reporter, nici ca editor, cameraman, prezentator, sef. Nu ne gandim doar la sumarul de azi, la ce filmam peste 3 zile, planuim urmatoarea campanie la care se munceste luni intregi. Este misiunea pe care o ai atunci cand esti in varf. 
Ce fac copiii tai? Ce face Eva? Este atat de frumoasa… este adolescenta. Cum trece peste perioada asta? Si cum treci tu? Cum trece sotul tau?
Nu exista nicio zi ca alta, nu ne plictisim. Ei sunt diferiti ca firi, ca abordare, ca varste. Comunicam mereu, de la 5 minute, pana la 5 ore sau mai mult. Ca parinte, in afara de imaginatie si de joaca, cel mai important aspect este sa stii sa comunici, sa evoluezi, sa vorbesti, sa evaluezi. Nu e alta cale spre sufletul copilului tau. Eu am invatat sa mai si tac, sa ascult, sa aflu, chiar sa invat. Copiii mei m-au invatat multe despre viata, au o gandire sanatoasa, frumoasa, isi exprima clar si categoric optiunile si actiunile. Eva este involburata ca o apa curgatoare, de fapt e mai degraba Iguaçu, o cascada tulburator de frumoasa si de puternica, dublata de sensibilitate. Picteaza si canta la pian, asa isi incepe si isi termina ziua. Dar sta si pe tableta sau pe telefon, ca majoritatea adolescentilor, isi respecta si isi pretuieste prietenii, e dependenta de dragostea familiei, de relatia cu noi si cu bunicii. 
Petru pare genul conciliant, genul diplomat… Este asa?
Petru este linistit si tolerant, atent la detalii si rabdator, pasionat de sport si de stat in aer liber. Adora sa mearga pe toate tipurile de biciclete, trotinete, si le personalizeaza. Comanda elemente pe site-uri specializate si le construieste ca un inginer, in functie de ce are nevoie. Este creativ, face scenarii de scurtmetraj si tot el joaca mai multe personaje, cu tot ce inseamna replici, costume, scenografie. Si le inregistreaza, are canalul lui pe YouTube. Are talent, imaginatie, umor si atitudine de barbat in devenire. Cand Constantin opereaza sau e plecat in strainatate, isi intra perfect in rolul de cap de familie. Si il las, sunt mandra de el. Cand Constantin este in sala, el sta ore intregi si il urmareste. Stie deja toate tipurile de interventii, are curiozitate, vrea sa afle cat mai multe. 
Cum se simte dr. Stan ca tata de familie? Banuiesc ca nu-i este la indemana… sau? Gresesc? Nu e simpla situatia…
Cred ca toti suntem in situatia asta. Nu e usor pentru niciun parinte, dar este atat de frumos! El a stiut din capul locului ca sunt o mama cu doi copii, ca tatal lor este plecat din tara pentru o perioada lunga de timp, copiii au fost in viata noastra din prima clipa. Si l-au iubit de la inceput, aici nu a fost vorba de a-l accepta, asa cum se spune de obicei. Constantin s-a implicat responsabil in tot ce inseamna educatia lor si grija pentru nevoile lor. In primul rand, cele emotionale. Si a stiut unde sa-mi faca mie loc, unde e nevoie doar de mine. 
Ce face Andrei, mai tineti legatura? Cum se mai intelege cu copiii lui? Cu ei totul este ok?
Andrei vorbeste zilnic cu ambii copii, e la curent cu toate activitatile lor de peste zi, cu programul lor. Ei au parte de intimitate atunci cand vorbesc cu tatal lor, rareori se intampla sa fiu prin preajma. E important ca afla o parere si de cealalta parte, chiar daca este de peste mari si tari. Pentru ei conteaza. Eu am incurajat mereu aceasta legatura, independent de relatia dintre noi doi.
Te-ai lansat si tu in industria frumusetii si, mai mult decat atat, clinica ta, Bella Medica Spa, ofera multe tratamente revolutionare, noi… Povesteste-mi putin despre ele… Cu ce anume te mandresti mai mult dintre proceduri sau servicii?
Ohoho, lista e foarte lunga! Dar sa respectam istoria :) Mai intai a fost site-ul esteticapremium.ro, un site dedicat frumusetii, sanatatii, femeilor care vor sa afle informatii corecte, din partea specialistilor din Romania si din strainatate. La inceput m-am axat doar pe medicina estetica, apoi site-ul s-a dezvoltat in toate directiile care tin de arta si de viata frumoasa. Dupa multe interviuri, zeci de ore petrecute in sala de operatii, ca jurnalist, am aflat foarte multe intr-un domeniu fascinant. Si impreuna cu o echipa tanara si dedicata, am reusit sa furnizam o informatie de calitate, pe care nu o gasesti pe forumuri. Am sansa de a cunoaste cei mai buni medici plasticieni din lume, sa intru in contact cu ei prin intermediul lui Constantin, asta ma face sa fiu la curent cu tot ce se intampla inovator, chiar inainte de a se lansa in Romania. La Bella Medical Spa nu se opereaza, aici sunt interventii non-invazive de tipul dermatologiei medicale si estetice, tratamente corporale, ozonoterapie, hidrocolonterapie, lasere, epilare definitiva fara durere pentru orice tip de piele, inclusiv cea bronzata sau pentru firele blonde. Mie imi plac in mod special tratamentele de redefinire a siluetei cu ajutorul undelor acustice, iar la nivelul fetei, Mobilift si Dermapen, tratamente cu un puternic efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen si elastina, atat prin actiunea mecanica, cat si prin introducerea ingredientelor active direct in straturile profunde ale pielii. Ambele tipuri de tratamente sunt perfecte pentru femeia de peste 30-40 de ani, procedura reduce ridurile fine si cutele si elimina porii deschisi.
As vrea sa te intreb despre prietenii tai… Ce te face sa-i alegi, sa-i tii langa tine, cum mentii prieteniile? Fiindca dupa divort, in general, ma gandesc ca unii prieteni aleg o parte sau cealalta. La tine s-a intamplat asta?
Nu imi tin eu prietenii langa mine, tinem unii de altii. Daca trece prea mult timp, din cauza vietii solicitante, facem cumva sa ne adunam. Nu ne-am abandonat niciodata, nici macar in urma divortului, asa cum spui tu sau poate cum se intampla de obicei. Chiar mi-au fost alaturi in acea perioada sau m-au lasat sa-mi gestionez singura sufletul, daca asta au simtit ca doresc. Ma cunosc, ne cunoastem, ne suntem alaturi chiar si fara sa fie nevoie de prea multe cuvinte. Prietenii se aseamana, am ajuns sa ne simtim si de la distanta, avem aceleasi preferinte, radem si ne intelegem glumele, ironiile; avem o relatie vie de peste 15, 20, 30 de ani. Vremurile nu au schimbat nimic, doar dorul de a ne vedea mai des.
Dupa atata vreme langa dr. Stan, dupa ce ai asistat chiar la operatii, spune-mi: ai inteles ce este frumusetea? Simetrie? Piele perfecta? Ochii mari? Sanii fermi? Toate astea la un loc? Care este definitia frumusetii in acest secol?
Femeile isi doresc una, barbatii alta! Femeile isi doresc o schimbare de dragul barbatilor, barbatii simt ca o fac mai mult pentru ele, nu o percep ca pe un sacrificiu. Este un cerc interesant al dorintelor, nu neaparat vicios. Reperele frumusetii  raman aceleasi, este ca in cazul unei opere de arta. Si in cazul frumusetii naturale si al celei „modificate”. Rezultatul natural este cel al unei mosteniri genetice, cel obtinut in urma unei interventii depinde de mana artistului. Exact ca o pictura, ca o sculptura, ca o modelare. Din talent se naste frumusetea. Iar frumusetea imbraca toate formele. Ai vazut cate tipuri de frumusete a fotografiat Mihaela Noroc umbland prin toata lumea? Poti sa pui degetul pe una dintre acele femei si sa spui: „Asta e cea mai frumoasa!”? Eu nu pot! life.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007403 (s)