Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

Primăria Timișoara derulează în continuare campania de sterilizare gratuită a câinilor

Primăria Timișoara a anunțat că va continua campania de sterilizare gratuită a câinilor și a alocat un număr de telefon special pentru a simplifica înscrierea. De ieri, 6 iunie 2023, numărul 0745232005 este disponibil pentru cetățenii care doresc să-și înscrie câinii în programul de sterilizare gratuită, fără a mai fi necesară direcționarea prin centrală. Numărul de telefon este disponibil în fiecare zi lucrătoare conform următorului program: de luni până joi între orele 8:00 - 16:30 și vineri între orele 8:00 - 14:00. În plus, înscrierea se poate face și prin e-mail, la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro.

Pentru a se înscrie, fie telefonic, fie prin e-mail, cetățenii trebuie să furnizeze următoarele informații: nume, prenume, adresă de domiciliu și un număr de telefon valid, care va fi utilizat în comunicarea ulterioară cu beneficiarul pentru programare.

După înregistrare, proprietarul va fi emis cu un bon de ordine și va trebui să se prezinte la cabinetul veterinar în termenul comunicat, împreună cu următoarele documente: cartea de identitate pentru a atesta domiciliul sau reședința în Timișoara, carnetul de sănătate al câinelui pentru a certifica microciparea, și dovada veniturilor proprietarului, care să fie mai mică decât salariul mediu brut, conform legislației în vigoare (dovada poate fi o adeverință, cupon de pensie sau declarație pe proprie răspundere). (Conform Legii nr. 369/2022 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, câștigul salarial mediu brut pe anul 2023 este de 6.789 de lei).

În cazul în care câinele nu este microcipat, acesta poate fi înregistrat și microcipat în ziua sterilizării. Asociația Happy Tails s-a oferit să sprijine proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, în limita fondurilor disponibile și în ordinea înscrierii.

După intervenție, îngrijirea post-operatorie revine în responsabilitatea stăpânului, care trebuie să monitorizeze câinele la domiciliu în zilele următoare și poate menține legătura cu cabinetul veterinar pentru orice întrebări sau îndrumări.

Sterilizarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a abandonului animalelor rezultate din reproducerea necontrolată. Se încurajează deținătorii de câini care îndeplinesc condițiile necesare să se înscrie în acest program, care va avea o durată de 2 ani. Programul de sterilizare gratuită reprezintă o oportunitate de a contribui la îmbunătățirea calității vieții animalelor noastre de companie și a întregii comunități.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu