Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 60    0

Românii vor beneficia de mai multe analize gratuite


Românii vor avea acces la mai multe analize medicale gratuite. Începând cu 1 iulie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate va acoperi costurile unui număr de proceduri medicale, cum ar fi mamografia, RMN-ul de șolduri, detartrajul sau periajul profesional.

La data de 1 iulie, va intra în vigoare noul contract-cadru al CNAS, împreună cu normele metodologice de aplicare a acestuia.

Se va extinde lista serviciilor medicale în scop diagnostic, cu servicii acordate pacientelor pentru depistarea precoce a cancerului de sân.

În cadrul asistenței medicale dentare, se introduce un nou serviciu decontat - detartraj cu ultrasunete și periaj profesional, care se efectuează pentru întreaga dantură. Un asigurat va putea beneficia de acest serviciu o dată pe an.

Pe lista investigațiilor imagistice care pot fi efectuate de medicii stomatologi se adaugă și tomografiile dentare CBCT.

Se vor deconta noi servicii medicale de radiologie imagistică și medicină nucleară: mamografie cu tomosinteză unilaterală și mamografie cu tomosinteză bilaterală (investigații recomandate pentru monitorizarea pacientelor cu cancer de sân); mamografie digitală 2D; tomografie dentară CBCT pentru mandibulă, maxilar sau ambele; ecografie musculoscheletală; ecografie cutanată; ecografie a aparatului urinar/genital masculin; ecocardiografie de efort; RMN la șold - articulație coxo-femurală fără și cu substanță de contrast; RMN whole-body; limfoscintigrafie planară.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu