Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

În perioada 18-20 mai 2023, va avea loc al 17-lea Congres Român de Flebologie


În perioada 18-20 mai 2023, se va desfășura la TimiÈ™oara al 17-lea Congres Român de Flebologie, un eveniment È™tiinÈ›ific tradiÈ›ional cu participare internaÈ›ională.

Ca în fiecare an, specialiÈ™ti din domeniul flebologiei se vor aduna pentru a discuta problemele relevante în acest domeniu. Congresul va fi condus de către Prof. Dr. Sorin Olariu, Șeful secÈ›iei Chirurgie I a Spitalului Clinic JudeÈ›ean de Urgență "Pius Brînzeu" TimiÈ™oara.

Prof. univ. dr. ab. Sorin Olariu, PreÈ™edintele Societății Române de Flebologie È™i PreÈ™edintele congresului a declarat: “Congresul Român de Flebologie se va desfășura în perioada 18-20 mai 2023 la Hotelul NH TimiÈ™oara. După o perioadă de doi ani avem plăcerea de a ne reuni, de a schimbă idei, de a socializa. Invităm personalități cu vastă expertiză în flebologie, medici care îÈ™i desfășoară activitatea practică în acest domeniu: chirurgi, dermatologi, radiologi, medici de familie, medici rezidenÈ›i, studenÈ›i. Vă aÈ™teptăm cu drag să petrecem clipe plăcute împreună. Alături de comitetul de organizare vă doresc un bun venit È™i o È™edere cât mai agreabilă în TimiÈ™oara.”

Flebologia reprezintă o ramură distinctă în domeniul medical, abordând o patologie care, din păcate, afectează o parte semnificativă a populaÈ›iei (conform studiului PEGASUS, aproximativ o treime din populaÈ›ia României), iar costurile asociate acesteia nu sunt pe deplin cunoscute. Lipsa de interes în ceea ce priveÈ™te această afecÈ›iune medico-chirurgicală se datorează faptului că, în absenÈ›a tratamentului, ea nu generează mortalitate directă. Din această cauză, în analizele statistice, nu este evidentă cauză directă a deceselor. Cu toate acestea, o analiză atentă a cauzelor antecedente ale stopului cardio-respirator (cauza principală a majorității deceselor în orice analiză statistică) va dezvălui, într-un procent îngrijorător, una dintre complicaÈ›iile grave ale insuficienÈ›ei venoase cronice, È™i anume embolia.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu