Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 18 ore
 55    0

Guvernul a aprobat miercuri "Strategia Națională pentru Sport 2023-2032"

În cadrul ședinței de miercuri, Guvernul a dat aprobarea pentru "Strategia Națională pentru Sport 2023-2032", un proiect inițiat de Ministerul Sportului. Această strategie stabilește sportul ca prioritate națională și prezintă o viziune de dezvoltare și direcții majore pentru următorul deceniu.

"Ziua de astăzi este una istorică pentru sportul românesc, un punct de referinţă care îi va determina viitorul într-o manieră profund reformatoare. Strategia Naţională pentru Sport a fost aprobată de Guvernul României şi aş vrea să mulţumesc încă o dată pentru sprijinul guvernamental primit de-a lungul acestui întreg proces! Strategia Naţională pentru Sport este reţeta de succes care stabileşte viziunea de dezvoltare şi direcţiile majore ale sportului românesc până în anul 2032", a afirmat ministrul Sportului, Eduard Novak.


„Strategia Naţională pentru Sport 2022-2032 reprezintă documentul cadru care stabileşte viziunea de dezvoltare şi direcţiile majore, având ca funcţie principală direcţionarea şi coagularea tuturor eforturilor, resurselor şi acţiunilor întreprinse într-o direcţie coerentă, care să poziţioneze sportul ca o prioritate naţională. Factorii strategici cheie, respectiv pilonii de dezvoltare ai Strategiei Naţionale pentru Sport, sunt sportul comunitar, sportul în educaţie şi sportul de performanţă”, se arată în documentul aprobat.


Printre cele 70 de Obiective Strategice pentru Sportul din România, care trebuie implementate într-un interval de 10 ani, se regăsesc următoarele:

Printre măsurile și acțiunile prioritare în domeniul sportului de performanță se includ:

Conform Strategiei Naționale pentru Sport 2022-2032, sporturile individuale prioritare de interes național sunt: canotaj, judo, tenis de masă, haltere, lupte, înot și pentatlon modern, scrimă, ciclism, box, canoe-kaiac, atletism și gimnastică, iar sporturile de echipă includ fotbal, baschet, handbal, rugby, volei, polo și hochei pe gheață, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Ministerul Sportului menționează că în viitorul apropiat va prezenta Guvernului un proiect de Memorandum care va sta la baza elaborării unei noi legi a sportului prin intermediul unui proces amplu de colaborare interinstituțională, implicând specialiști din diverse ministere și consultarea largă a tuturor actorilor relevanți din domeniul sportului.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu