Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 64    0

Locul din Romania unde barbatii au voie sa aiba 4 sotii. Pretul nevestelor se stabileste in functie de culoarea parului

mirese

Exista o zona din Romania unde barbatii au voie sa aiba patru neveste. Si asta nu este nimic, mai grav este ca tinerele pot fi cumparate in functie de culoarea parului, iar cu cat femeia este mai blonda, atat e mai scumpa!

Locul din Romania unde barbatii pot avea patru neveste.Anomalia in Dobrogea. Acolo, exista comunitati de turci, lipoveni, aromani, asa ca zona s-a transformat intr-un spatiu socio-cultural diversificat in tara noastra.

Astfel, in cartierul Bendea din orasul tulcean Babadag, exista o comunitate unica. Peste 1.500 de persoane convietuiesc aici, insa locul e interesant mai ales pentru obiceiurile oamenilor de aici.

Sunt supranumiti drept „tigani turciti” pentru ca traiesc dupa reguli musulmane, fiind credinta imbratisata in urma cu mai multe decenii.Poate pare incredibil, dar in Bendea, barbatii au voie sa aiba patru neveste. Acestea pot fi cumparate pe bani frumosi de familiile bogate din comunitate.

Tot in Bendea, e permisa casatoria intre veri primari, iar intr-o curte pot fi si trei case si o anexa-bucatarie in care locuiesc 50 de persoane, din care 40 sunt copii. Dintre adulti nu lucreaza niciunul. Singurul lor venit oficial este, asa cum recunosc, alocatia copiilor.

Pretul nevestelor, in functie de culoarea parului

Barbatii din Bendea isi pot cumpara pana la patru sotii, iar pretul acestora variaza intre 10.000 si 30.000 de euro, in functie de aspectul domnisoarelor. La mare cautare sunt tinerele cu parul blond. Motivul? Culoarea galbena, a aurului e semn de prosperitate, iar atunci cand mireasa beneficiaza de o astfel de culoare a podoabei capilare suma pe care trebuie sa o plateasca familia ginerelui este mult mai mare. Inutil sa va mai spunem ca fetele se casatoresc inca de la varste fragede, o tanara de 16 ani fiind considerata aproape batrana in cazul in care nu are deja sot, potrivit ziareonline.ro.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu