Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 14 ore
 42    0

16 copii cu probleme cardiace, operati cu succes in ultima saptamana la Timisoara

operatie

Din martie, la Timisoara se realizeaza operatii pe partea de cardiologie pentru copii, intr-un spatiu nou si modern, la Institutul Boli Cardiovasculare. Medicii de aici marcheaza o noua reusita in ultima saptamana: 16 operatii efectuate cu succes.

 

Ultima saptamana s-a incheiat cu bine pentru 16 copii cu diferite probleme cardiace care au fost operati de medicii de la Timisoara.

 

„O echipa complexa de cardiochirurgi pediatri, cardiologi, anestezisti, cardiologi interventionisti, cardio-tehnician, asistenti medicali, care au venit cu tot profesionalismul si daruirea lor la Timisoara, intr-o saptamana de succes de chirurgie cardiaca pentru copiii cu boli congenitale cardiace. Impreuna cu echipa noastra locala (Dr Adi Lacatusu, Dr Andra Maghiar, Dr Florina Teicu, Dr Laurentiu Braescu, Dr. Andrei Grigorescu, Dr Ana Lascu, Dr Florin Rasinar), au fost efectuate 10 interventii chirurgicale cardiace, doua operatii Ross (cu omografii aduse de la Germania), patru proceduri interventionale pentru inchiderea defectelor septale atriale, cu umbrela Amplatzer”, transmite medicul Marian Gaspar.

 

In 25 martie a avut loc inaugurarea Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculara pentru Copii, o entitate medicala noua, cu circuite complete si independente. In Timisoara, acesta reprezinta primul compartiment specializat pe chirurgie pentru copiii cu afectiuni cardiace. Institutul tinteste sa faca si 100 de operatii anual pentru copii, inclusiv interventii la nou-nascuti.

Compartimentul inaugurat are 12 paturi, 4 paturi ATI, incapere de sterilizare si echipamente moderne. Ministerul Sanatatii a sustinut acest proiect, printr-un parteneriat cu Banca Mondiala, dar si prin sponsorizari. Aici exista deja o echipa formata din 22 membri, asistenti medicali, medici, doi anestezisti si medic pediatru. Toti acestia au facut training de specialitate in Italia sau alte tari partenere.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu