Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 78    0

Masca de protectie, din nou obligatorie pe strada in Timisoara si in localitatile cu rata peste 6 la mie

masca

Autoritatile au decis ca romanii care locuiesc in localitati in care rata de infectare a depasit 6 cazuri la mia de locuitori trebuie sa poarte masca de protectie in spatiile publice deschise. Inclusiv timisorenii trebuie sa poarte masca pe strada, dar CJSU poate veni cu exceptii. Autoritatile considera ca rata de infectare este prea mare in Timis pentru a fi impuse exceptii.
„Cseke Attila, ministrul Sanatatii, si Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sanatatii si al ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta. Conform documentului, in localitatile in care incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, in toate spatiile publice deschise”, transmite Ministerul Sanatatii.

Ordinul stabileste si exceptiile. Nu trebuie sa poarte masca de protectie in spatiile publice deschise cei care „desfasoara activitati, inclusiv sportive, in mod individual sau impreuna cu persoanele cu care locuiesc”.

„Alte exceptii se pot stabili, la propunerea directiilor de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, prin hotarari ale comitetelor judetene, respectiv al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta”, mai informeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Potrivit reprezentantilor DSP Timis, nu vor fi alte exceptii in judetul Timis.

„Avand in vedere rata de incidenta din judet, in acest moment, nu identificam alta categorie care ar putea fi exceptata, in afara muncitorilor care depun efort in aer liber. Masca va fi obligatorie in toate spatiile publice deschise”, a declarat Flavius Cioca, directorul DSP Timis.

Documentul trebuie publicat miercuri in Monitorul Oficial al Romaniei, data dupa care poate intra in vigoare.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu