Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 48    0

Serban Nicolae vorbeste despre suspendarea lui Iohannis

serban

In contextul admiterii de catre CCR a sesizarii lui Tudorel Toader si a deciziei ca Laura Codruta Kovesi trebuie demisa, senatorul PSD, Serban Nicolae, a vorbit despre acest subiect, si despre ceea ce se va intampla in cazul in care presedintele Klaus Iohannis ar refuza sa o revoce pe sefa DNA din functie. Acesta sustine ca se poate vorbi despre o suspendare a sefului statului, din cauza incalcarii unei decizii CCR. 

Intrebat daca s-ar impune suspendarea lui Klaus Iohannis, dupa deciziei de miercuri a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) prin care seful statului urmeaza sa emita decretul de revocare a sefei DNA, Serban Nicolae a spus ca se poate vorbi cu seriozitate despre acest subiect.

Vezi si: Verdict final al CCR! Admite sesizarea lui Tudorel Toader! Laura Codruta Kovesi trebuie DEMISA! Citeste toate reactiile in legatura cu acest subiect

"E de discutat foarte serios de data aceasta pentru ca practic, in mod evident, presedintele Romaniei refuza obligativitatea unei decizii a Curtii Constitutionale si refuza suprematia Constitutiei. La acest lucru se refera textul din Constitutie care vorbeste de incalcari grave ale Legii fundamentale. In caz de incalcari grave ale Constitutiei, presedintele poate fi suspendat si se organizeaza referendum pentru demitere. In mod evident, daca presedintele Romaniei comite un asemenea gest de sfidare a unei decizii a CCR, a pune sub semnul intrebarii autoritatea CCR si practic de negare a suprematiei Constitutiei si a obligativitatii normele, inseamna ca domnul Iohannis nu mai e presedintele Romaniei de facto si nu ne mai ramane decat sa stabilim acest lucru", a afirmat senatorul PSD, Serban Nicolae.

Cu toate acestea social-democratul a precizat ca se indoieste ca presedintele Klaus Iohannis nu va tine cont de decizia Curtii Constitutionale.

Citeste si...

30 Mai 2018
 1028    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu