Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 23 ore
 41    0

CSM: Protocolul cu SRI va fi declasificat. Mai este unul pe siguranta cibernetica

csm2

CSM a precizat ca pentru protocolul incheiat in 2012 cu SRI si denuntat in 2017 a fost deja demarata procedura de declasificare. Totodata, institutia a mai incheiat in 2014 un protocol cu Centrul National Cyberint in domeniul securitatii sistemelor informatice.
„Consiliul Superior al Magistraturii a incheiat, in anul 2012, un protocol institutional cu Serviciul Roman de Informatii. La solicitarea tuturor membrilor Consiliului, formulata de indata ce au luat cunostinta de existenta sa, Protocolul a fost denuntat in cursul lunii martie 2017, prin acordul partilor, iar cu privire la acesta a fost demarata procedura de declasificare, in temeiul Legii nr. 182/2002. De asemenea, la nivelul CSM s-a incheiat, in anul 2014, pe o perioada nedeterminata, Protocolul privind cooperarea intre Consiliul Superior al Magistraturii si Centrul National Cyberint in domeniul securitatii sistemelor informatice si de comunicatii, avand ca obiect protectia retelelor informatice ale institutiei, in cadrul proiectului Sistem national de protectie a infrastructurilor IT&C de interes national impotriva amenintarilor provenite din spatiul cibernetic, derulat de Serviciul Roman de Informatii si de alte institutii partenere prin intermediul programului cu finantare europeana POSCEE”, au precizat reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Sursa citata a mai precizat ca acest protocol nu are regimul unui document clasificat.

Precizarile vin dupa ce vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, a anuntat, in sedinta plenului Consiliului de miercuri, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie, Inspectia Judiciara, CSM si Parchetul General au incheiat protocoale cu serviciile, celelalte entitati din justitie neavand astfel de protocoale.
"Aduc la cunostinta ca, in urma sedintei plenului din martie s-a facut o astfel de solicitare de catre CSM catre toate entitatile din sistemul juridic de a ne comunica toate protocoalele din 2005 pana in prezent. Am primit corespondenta cu entitati din sistemul judiciar care au comunicat ca au existat si exista sau au denuntat: Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Inspectia Judiciara (IJ). La nivelul CSM a fost incheiat un astfel de protocl denuntat in 2017 de catre vechea conducere. Toate celelalte entitati din sistemul judiciar, ca ne referim la grefieri sau la alte instante, pentru 2005-2018, nu au incheiat astfel de protocoale. Tot ce am prmit la nivelul Consiliului, nu sunt atasate protocoalele in forma lor scrisa. Toata situatia a vizat doar o corespondenta minimala", a anuntat procurorul Codrut Olaru, vicepresedinte CSM, in sedinta plenului Consiliului de miercuri.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu