Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 11 ore
 42    0

O noua lovitura pentru soferii din Romania

permis
Conform noului Cod Rutier, orice sofer care incalca regulile de circulatie de cinci ori pe durata unui an va fi obligat sa redea examenul scris pentru a-si putea recupera carnetul.

COD RUTIER 2017. Persoanele care nu au cel putin 11 clase nu vor mai putea sustine examenul pentru permis. Autoritatile au decis acest lucru pentru a stimula elevii sa mearga la scoala, dar si pentru a reduce semnificativ numarul accidentelor rutiere.

Mai mult decat atat, noua prevedere vine ca urmare a faptului ca multi soferi din Romania si-au cumparat carnetul de sofer.


ATENTIE MARE, SOFERI! Puteti primi amenda daca circulati cu viteza… prea mica

Codul rutier pedepseste contraventional nu doar circulatia cu o viteza peste limita legala, ci si situatia in care un sofer este surprins ca merge nejustificat cu o viteza mult prea mica in raport cu celelalte autovehicule care circula pe drumurile publice.

Astfel, conform reglementarilor legale, conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza de cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv se pedepseste cu 2-3 puncte de amenda. Aceasta inseamna o sanctiune contraventionala cuprinsa intre 290 de lei si 435 de lei, scrie Adevarul.ro.

Citeste si...

13 Iulie 2017
 1060    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu