News Flash:

Amenzi de 100.000 de lei, o piata si doua restaurante inchise, dupa controalele Directiei Sanitar Veterinare Timis

13 August 2021
423 Vizualizari | 0 Comentarii
DSVSA

Amenzi de aproape 100.000 de lei pentru restaurante, supermarketuri, fast-fooduri si piete din Timis. Inspectorii sanitari veterinari din cadrul DSVSA Timis au gasit nereguli la pastrarea alimentelor si carne tinuta in lazi deteriorate sau ruginite.
 
 
Controalele celor de la DSVSA Timis au avut loc 9-12 august in 19 locatii – opt restaurante, doua unitati de tip fast-food, patru supermarketuri, trei pizzerii, o unitate de catering si o piata. Inspectorii sanitar veterinari spun ca principalele probleme au fost conditiile de pastrare a mancarii si mizeria din spatiile de comercializare. In total, amenzile se ridica la aproape 100.000 de lei.

„Neregulile, constatate in urma acestor controale, au fost sanctionate prin aplicarea de amenzi contraventionale in valoare de 97500 de lei pentru deficiente cu privire la: manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, depozitarea neconforma a produselor alimentare, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie si produse neconforme”, anunta DSVSA Timis.

Doua restaurante si o piata inchise
In urma verificarilor, doua restaurante au fost inchise, iar in total trei dintre ele au primit amenzi de 30.000 de lei. Amenzi in valoare de aceeasi suma au primit si supermarketurile verificate, iar aici au fost confiscate 500 de sticle cu apa imbuteliata care erau depozitate afara in soare. Un fast-food, unitatea de catering si o pizzerie au primit amenzi de 10.000 de lei fiecare.

In piata agroalimentara au fost date amenzi de 7.500 de lei comerciantilor care aveau produse lactate fara ambalaj si celor care aveau produse din carne pastrate in mizerie sau vitrine frigorifice ruginite. Piata este inchisa pana cand se va face curat.

„Pentru toate produsele neconforme, care nu erau certificate sanitar veterinar, si alterate s-au impus masurile privind retinerea oficiala, denaturarea si distrugerea produselor in cauza (au fost confiscate, sigilate si dirijate spre neutralizare) iar activitatea in piata respectiva (hala unde se comercializeaza produse de origine animala) a fost suspendata pentru o perioada de 15 zile si/sau pana la remedierea deficientelor si igienizarii riguroase”, anunta DSVSA Timis.

In plus, medicii veterinari oficiali au verificat si transporturile de animale unde nu au existat documente eliberate de medicul veterinar imputernicit si au aplicat amenzi in valoare de 9600 de lei.

Cei de la DSVSA nu au facut publice numele locurilor cu probleme, insa spun ca vor continua controalele. In Timisoara, acestea au loc incepand din zona Catedralei, malurile Begai si pana la cele din zona Oituz si zona Pietei 700. Activitatea este suspendata de indata ce inspectorii aplica amenzi si constata nereguli.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004801 (s)