News Flash:

Cum stăm cu sănătatea în Timiș

1.346 de persoane din județul Timiș au fost diagnosticate cu infecție respiratorie acută severă

19 Martie 2024
79 Vizualizari | 0 Comentarii


În perioada 11-18 martie, 17 locuitori din județul Timiș au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19, dintre care cinci erau copii sub vârsta de 18 ani, după efectuarea a 507 teste, majoritatea fiind de tip rapid (472). De asemenea, în aceeași perioadă, 1.346 de persoane din județ au fost diagnosticate cu infecție respiratorie acută severă, iar 48 dintre acestea au necesitat internare în spital. Un număr suplimentar de 172 de persoane au fost afectate de pneumonii, din care 104 au fost spitalizate.

În plus, 30 de locuitori ai județului Timiș au fost confirmați cu gripă, iar cinci dintre aceștia au fost internați pentru tratament într-o unitate medicală.

Specialiștii avertizează că răcirea bruscă a vremii după o perioadă neobișnuit de caldă la începutul lunii martie ar putea conduce la o creștere a numărului de îmbolnăviri. Schimbările bruște de temperatură afectează negativ sistemul imunitar al organismului.

Prin urmare, în acest interval, se recomandă acordarea unei atenții sporite măsurilor de prevenție. O alimentație bogată în fructe și legume, care sunt surse esențiale de vitamine și minerale, adoptarea unei îmbrăcăminte adecvate, evitarea locurilor aglomerate și purtarea măștilor de protecție sunt câteva dintre metodele prin care putem proteja sănătatea și preveni răspândirea bolii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004715 (s)