News Flash:

Nevoie urgenta de donatori din toate grupele de sange, la Timisoara

16 Februarie 2022
408 Vizualizari | 0 Comentarii
donare de sange

Centrul Regional de Transfuzie Timisoara face un apel urgent catre oamenii care pot dona sange. E nevoie de donatori din toate grupele.
 
 
Cei de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara au nevoie de sange si fac apel la oameni.

„Atentie! Avem nevoie urgent de donatori. Din toate grupele de sange. A, B, AB, 0. Va rugam sa veniti la donare”, este mesajul celor de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara.

Cei ce doresc sa fie donatori, o pot face de luni pana vineri intre orele 8 – 13, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina de pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1, langa Spitalul Judetean. Pentru a va programa online si a reduce timpii de asteptare, puteti folosi aplicatiile Donorium sau BlooDoChallenge.

Conditii de donare:

varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani
greutate peste 50 de kg
puls regulat, 60-100 batai pe minut
tensiune arteriala sistolica intre 100 si 180 mmHg
sa nu fi suferit in ultimele sase luni interventii chirurgicale
pentru femei: sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala
sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu 48 de ore inaintea donarii
sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni, respectiv hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
donatorii sa nu aiba sau sa nu fi avut urmatoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatita de orice fel
Important! Persoanele care au suferit o interventie chirurgicala invaziva (chiar si minima), pot dona dupa sase luni. Cele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, pot dona sange la minim 28 de zile dupa vindecare.

Cei care s-au vaccinat cu:

Pfizer & BioNTech sau Moderna – pot dona sange daca au trecut cel putin sapte zile de la administrarea oricareia dintre cele doua doze si nu au prezentat simptome sau au trecut cel putin sapte zile de la remiterea oricarui simptom,
AstraZeneca sau Johnson & Johnson – pot dona sange dupa patru saptamani de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricarui simptom aparut dupa vaccinare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006380 (s)