News Flash:

Alexandru Arsinel, in carucior cu rotile. Actorul a fost decorat cu Ordinea „Crucea Bucovinei”

17 Iunie 2022
538 Vizualizari | 0 Comentarii
Arsinel

In ultima perioada, Alexandru Arsinel s-a confruntat cu mai multe probleme de sanatate. Actorul in varsta de 83 de ani a fost internat in spital, iar acum se afla in perioada de recuperare. Totusi, Arsinel a primit recent una dintre cele mai importante distinctii menite sa ii sublinieze, inca o data, merite din cariera actoriceasca si nu numai. 

„Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arsinel, a avut loc la resedinta din Bucuresti, in prezenta membrilor familiei domniei sale. Dupa citirea gramatei arhiepiscopale, parintele Constantin Oprea a transmis un cuvant de apreciere si multumire din partea Parintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emotionat, a multumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vietii si pentru distinctia acordata. Maestrul si-a exprimat dorinta de a reveni pe meleagurile natale, la casa parinteasca din Dolhasca, la mormintele stramosilor sai, precum si la manastirea Probota sub streasina careia a crescut.”, anunta Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, potrivit stiripesurse.ro.

O astfel de distinctie a fost acordata si actorului Vasile Muraru.

”Delegatia Arhiepiscopiei s-a deplasat si la Teatrul de Revista „Constantin Tanase” – Bucuresti, pentru conferirea ordinului Crucea Bucovinei actorului Vasile Muraru, directorul institutiei. Membrii delegatiei au fost intampinati de maestrul Vasile Muraru, care, in stilul sau, cunoscut romanilor, a creat o atmosfera primitoare si vesela. Sensibilizat de gestul Arhipastorului sucevean, maestrul a evocat importanta Bisericii in societatea actuala, ca fiind un factor important in formarea generatiilor de actori. Totodata, a rememorat evenimente importante din viata sa, mai ales acela al intalnirii cu Inaltpreasfintitul Parinte Calinic pentru prima data, cand a fost sfintita biserica din satul natal Doina, com. Girov, judetul Neamt.”, a mai precizat Arhiepiscopia potrivit aceleiasi surse.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004923 (s)