News Flash:

ALERTA! Specialistii anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni

26 Mai 2017
1080 Vizualizari | 0 Comentarii
curs valutar21 1
Peste 70% dintre analistii financiari ai CFA Romania anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni. In ceea ce priveste indicatorul de crestere economica, acesta a crescut in aprilie 2017, fata de luna anterioara, la valoarea de 60,8 puncte, a transmis institutia.
Indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Romania, asociatia analistilor financiari certificati, a crescut in aprilie, fata de luna anterioara, la valoarea de 60,8 puncte, fiind cu 4 puncte mai mare decat valoarea consemnata in exercitiul anterior.
Majorarea s-a datorat in special evolutiei indicatorului de conditii curente, care a fost de 76,0 puncte, valoare in crestere cu 8,3 puncte, in timp ce indicatorul anticipatiilor a crescut cu 1,8 puncte pana la valoarea de 53,2 puncte.
In ceea ce priveste cursul de schimb EUR/RON, este de remarcat ca 73% din participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni. Astfel, valorile mediane ale anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.5500, in timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000.
Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (mai 2018/mai 2017) a inregistrat o valoare mediana de 1,65%.
Sunt de remarcat anticipatiile de majoare a ratelor de dobanda la leu atat pentru scadentele pe termen scurt (3 luni), cat si pentru cele pe termen mediu (5 ani), 89% dintre participantii la sondaj anticipand aceasta evolutie.
 
Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni, iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA.
Indicatorul de incredere macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca) si este calculat pe baza a sase intrebari cu privire la conditiile curente (referitoare la mediul de afaceri si piata muncii) si anticipatiile, pentru un orizont de timp de un an, pentru mediul de afaceri, piata muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale la nivel de economie.
Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007141 (s)