News Flash:

GREVA japoneza, timp de trei zile, in majoritatea PRIMARIILOR din tara

25 Mai 2017
959 Vizualizari | 0 Comentarii
greva 0
Angajatii din administratia locala din Constanta au declansat, joi, greva japoneza, nemultumiti de proiectul Legii salarizarii. Ei se tem de discrepantele salariale care se vor crea intre angajatii care au aceleasi functii si aceeasi vechime.
Cateva sute de angajati ai Primariei municipiului Constanta au intrat, joi dimineata, in greva japoneza, nemultumiti de proiectul Legii salarizarii.
Greva japoneza este organizata pe durata intregului program de lucru, la aceasta participand membri ai Sindicatul Liber al Salariatilor din Administratia Publica Constanta, constituit in cadrul Primariei municipiului Constanta si la nivelul Serviciului Public de Impozite si Taxe Constanta.
Potrivit sindicalistilor, actiunea de protest a fost generata de lipsa reglementarii unei grile de salarizare exprese si unitare, care sa stabileasca nivelul salarizarii personalului din administratia publica locala.
”Astfel, potrivit proiectului Legii salarizarii, remunerarea angajatilor din administratia publica locala este lasata la latitudinea alesilor locali, fapt care va genera discrepante salariale intre angajatii care au aceleasi functii, aceeasi vechime, activitate similara si lucreaza in aceleasi conditii, lucru care contravine chiar principiilor reglementate de proiectul lege. Dupa cum se cunoaste, administratia publica locala este singura familie ocupationala care nu are grila de salarizare in proiectul Legii salarizarii, stabilirea salariilor fiind data in competenta consiliilor locale/judetene”, se arata intr-un comunicat al SLSAP - Constanta.
Si sindicalistii de la Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta organizeaza, joi, greva japoneza, sustinand demersurile Federatiei Sindicatelor din Administratie.
Protestatarii spun ca dezaproba modul de desfasurare a dezbaterilor publice pe seama proiectului legii privind salarizarea personalului din administratia publica.
”Fara o remunerare a salariatilor in institutiile publice ale statului armonizata dupa calitatea muncii, realista, corecta si cu efecte in timp nu s-ar putea mentine personalul bine pregatit, capabil sa se adapteze la noile cerinte economico-sociale si sa asigure mentinerea nivelului standardelor europene”, sustin ei.
Potrivit protestatarilor, greva are drept scop modificarea si completarea proiectului Legii salarizarii personalului platit din fonduri publice, respectiv pastrarea salariilor avute la data intrarii in vigoare a noii legi, daca acestea sunt mai mari decat cele stabilite conform noilor dispozitii, constituirea unei noi familii ocupationale ale carei atributii sunt specifice si distincte privind colectarea si constituirea veniturilor bugetare, “familia ocupationala financiar-fiscala, administrare venituri bugetare”, si tratament nediscriminatoriu si transparent pentru toti bugetarii, fara excluderea salariatilor din administratia publica locala din grilele de salarizare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005050 (s)