News Flash:

Inundatiile au facut ravagii in Caras-Severin! Scoala si biserica din comunca Glimboca au fost afectate

25 Mai 2017
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2
Un numar de 80 de gospodarii, scoala si biserica din comuna Glimboca, dar si drumul national care leaga municipiul Caransebes de Hateg au fost afectate de ploaia torentiala cazuta marti seara, in prezent fiind intocmite rapoartele de evaluare a pagubelor. 
'Dupa ce Comitetul local pentru situatii de urgenta de la nivelul comunei Glimboca isi finalizeaza demersurile scriptice, un raport operativ privind pagubele si o dispozitie a primarului prin care se constituie o comisie de evaluare a acestor pagube, documentele vin la Institutia prefectului. Ulterior, noi infiintam comisiile mixte care fac evaluari, formate din mai multe institutii. Noi am pornit deja demersurile necesare, astfel incat, in cel mai scurt timp, sa demaram activitatea comisiei de evaluare. Mai precis, e vorba despre o comisie de validare a evaluarii stabilite de comisiile locale de evaluare', explica prefectul judetului Caras-Severin, Florenta Albu. 
Inundatiile au afectat si scoala din localitate, distrugand o parte din manualele scolare. De altfel, o parte din elevi nu a fost, miercuri, la scoala. 
'Copiii ai caror familii au avut de suferit de pe urma inundatiilor nu s-au prezentat la scoala. A fost sesizata o problema vizand manualele scolare, unele au fost distruse, iar altele s-au pierdut in urma evenimentelor de azi-noapte si vom cauta solutii, pe de o parte, pentru a acoperi in perioada imediat urmatoare necesarul de manuale si vom avea in vedere si o comanda de manuale pentru anul urmator, astfel incat toti elevii sa beneficieze de manuale scolare', a precizat Adrian Doxan, inspector scolar general al ISJ Caras-Severin. 
Suvoaiele formate cu putin timp inainte de miezul noptii, la Glimboca, au patruns in numeroase curti, pivnite, dar si in casele oamenilor, acoperind totul cu un strat gros de noroi. Pentru a evacua apa din gospodarii, autoritatile locale din Glimboca au cerut ajutorul pompierilor militari. Detasamentul Caransebes al Inspectoratului pentru Situatii de Urgente a intervenit cu patru motopompe transportabile si o motopompa cu capacitate de 3.000 litri. 
La nivelul judetului Caras-Severin, pericolul inundatiilor nu a trecut inca, avand in vedere ca a fost emis un nou cod galben de inundatii, valabil pana pe 25 mai, la ora 16,00, perioada in care sunt vizate scurgeri de pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici, precum si depasiri ale cotelor de atentie pe raurile Barzava si Caras. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006363 (s)