News Flash:

Trei drumuri judetene din Arad, MODERNIZATE cu fonduri europene de peste 157 milioane lei

26 Mai 2017
1262 Vizualizari | 1 Comentarii
drum hunedoara
Doua dintre cele mai degradate drumuri judetene din Arad si un alt drum care leaga vestul judetului Timis cu Autostrada Nadlac – Arad vor fi modernizate cu bani europeni, valoarea investitiilor fiind de 157,7 milioane lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Contractele pentru cele trei drumuri care vor fi modernizate au fost semnate joi la sediul Consiliului Judetean Arad, autoritatile estimand ca acesta este „cel mai important proiect de dupa Revolutia din 1989”.
Lucrarile sunt finantate cu fonduri europene si guvernamentale in proportie de 98 la suta.
„Este vorba despre drumul judetean DJ 709 Arad -Siria– Pancota si drumul judetean DJ792C Buteni – Pancota. (...) Drumul care va imbunatati accesul la reteaua trans-europeana de transport deserveste aproximativ 220.000 de locuitori. Lucrarile ar trebui sa fie gata in 55 de luni, iar valoarea proiectului este de 142 milioane de lei, din care 138 milioane lei sunt fonduri nerambursabile”, a declarat corespondentului MEDIAFAX presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca.
Acesta este de parere ca proiectul este unul care va duce si la cresterea competitivitatii economice si la o imbunatatirea conditiilor de viata a comunitatilor locale si regionale, precum si la dezvoltarea turismului.
Autoritatile judetene au demarat deja licitatia pentru proiectul tehnic si spera ca in toamna acestui an sa poata organiza licitatia pentru constructor, astfel ca lucrarile efective sa poata incepe prin primavara anului 2018.
Tot joi s-a semnat si contractul pentru modernizarea unui al treilea drum judetean, respectiv DJ 709E Sanpetru German (judetul Arad) pana la limita cu judetul Timis, care deserveste peste 6.200 de locuitori si va asigura o conexiune mai una pentru locuitorii din estul judetului Timis catre autostrada Timisoara-Arad-Nadlac prin zona orasului Pecica, unde exista deja construit un pod rutier peste Mures.
„Este un proiect care vizeaza asigurarea legaturii rutiere cu judetul Timis, care a si depus un proiect complementar de modernizare a drumului judetean pana in localitatea Gelu, Timis", a mai declarat Cionca.
Valoarea proiectului, care ar trebui sa fie gata in 28 de luni, este de 15,7 milioane lei, din care 15,4 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.
Conform conducerii Consiliului Judetean Arad, contractele semnate joi sunt cele mai importante proiecte de modernizare a drumurilor judetene din Arad dupa Revolutia din 1989.
Finantarea se realizeaza prin cadrul Regio-POR 2014-2020. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ion de la Zabrani  | #4453
Da,vor fi modernizate ca si Timisoara-Lipova,impecabil pe raza jud.Arad...Singura investitie e tabla cu muncitorul pe ea,cica ar fi drum in lucru,dar nu va luati dupa indicatoare,ca in realitate sund doar cativa caini vagabonzi,nici urma de muncitori!
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006086 (s)