News Flash:

Transalpina ar putea fi deschisa pe 1 iunie. Drumarii lucreaza la deszapezire

24 Mai 2017
976 Vizualizari | 0 Comentarii
transalpina
Reprezentantii Sectiei de Drumuri Nationale Targu-Jiu au anuntat, miercuri, ca drumarii din Gorj si Valcea actioneaza pe Trasalpina - Drumul Regelui, cu zece utilaje pentru deszapezirea soselei, circulatia rutiera pe Drumul National 67C putand fi reluata pe 1 iunie, doar in timpul zilei.
Circulatia rutiera pe DN 67C, care leaga judetele Alba, Valcea, Hunedoara si Gorj pe traseul montan, esten inchisa pana pe 31 mai, din cauza conditiilor de iarna, dar reprezentantii SDN Targu-Jiu sustin ca masura nu va fi prelungita.

Drumarii din Gorj si Valcea au intervenit, miercuri, pentru deszapezirea soselei.
„In fiecare dimineata, la ora 08.00, are loc o analiza a activitatii pe DN 67 C, impreuna cu directorul regionalei, domnul Bogdan Bratu, care a solicitat sa luam masuri urgent, sa acceleram ritmul activitatii pe DN 67 C, pe Drumul Regelui. S-a dispus sa fie dislocati muncitorii de la districtele din Sectia Gorj, din Sectia Targu-Jiu si de la Valcea. Sunt muncitori si dinspre Gorj, dinspre Novaci si dinspre Obarsia Lotrului. Miercuri trebuie sa filmam ce s-a facut pana acum, urmand ca dupa-amiaza directorul regional sa-l informeze pe domnul ministru Cuc. Din doua in doua zile, domnul Cuc, ministrul Transporturilor, a solicitat prezentarea situatiei activitatilor de pe DN 67 C Transalpina”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor, directorul SDN Targu-Jiu.
Pe langa efectuarea lucrarilor de deszpazire, drumarii se vor ocupa in aceasta saptamana si de montarea semnelor de circulatie pe Transalpina.
„Se ocupa de fixarea semnelor, montarea celor care au fost rupte, consolidarea parapetelui, daca au fost probleme, utilajele curata in continuare drumul. Sunt zece utilaje, lame, freze, buldoexcavatoare si autospeciale cu muncitori, autobasculante care cara piatra din zona. Credem ca la inceputul lunii iunie Drumul Regelui va fi deschis circulatiei publice. Se va circula numai ziua, dimineata de la 07.00, pana seara la 20.00, cu vehicule de 3,5 tone si viteza 30 de kilometri pe ora”, a mai precizat Ion Tudor, directorul SDN Targu-Jiu.
Potrivit acestuia, decizia finala va fi luata de comisia formata din inspectori de siguranta rutiera, ofiteri de la Politie din cele doua judete, dupa finalizarea lucrarilor la santuri si dupa consolidarea marginii drumului, mai ales pe coborare.
In 2016, soseaua Transalpina a deschisa pe 15 iunie. Mediafax.ro

drumarii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005774 (s)