News Flash:

Alerta cu bomba in centrul Timisoarei. Strada blocata de Politia Romana, SRI si ISU

5 Septembrie 2022
249 Vizualizari | 0 Comentarii
centrul Timisoarei

Este alerta cu bomba la Timisoara, in prima zi de scoala. Autoritatile au impanzit strada Augustin Pacha, in dreptul Diecezei Romano-Catolice din oras. Politistii suspecteaza ca cel care a facut apelul la 112 este un pusti care a mai dat astfel de alarme si in trecut. Deocamdata, oamenii legii au inchis zona si fac verificari.

Amenintarea vizeaza sediul Diecezei Romano-Catolice din Centrul Istoric al orasului Timisoara. Un apel telefonic a anuntat plasarea unui dispozitiv exploziv pe strada Episcop Augustin Pacha. Zeci de politisti, jandarmi si pompieri au descins in zona, blocand traficul pietonal pentru cercetari. Fortele de ordine scotocesc intreg sediul episcopiei si verifica incapere cu incapere.

Zona impanzita de fortele de interventie

Potrivit IPJ Timis, luni, 5 septembrie, in jurul orei 09:04, agentii de politie au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul ca, pe strada Augustin Pacha din Timisoara, s-ar afla o bomba. La fata locului s-au deplasat echipaje SRI si ISU Banat, care investigheaza zona. In prezent, oamenii legii cauta persoana care a alertat autoritatile, pentru a fi trasa la raspundere.

„Astazi, 05 septembrie a.c., in jurul orei 09:04, politistii timisoreni au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul ca, pe strada Augustin Pacha din Timisoara s-ar afla o bomba. La fata locului au ajuns echipaje SRI, politistii si echipaje ISU Banat, care, in urma verificarilor, au stabilit ca este o alarma falsa, iar, in prezent, se fac verificari, in vederea depistarii persoanei care a alertat autoritatile fara un motiv intemeiat si pentru tragerea acesteia la raspundere”, au anuntat reprezentantii IPJ Timis.

Ce pista au oamenii legii

Din primele informatii, autorul alertei cu bomba ar fi un elev de 16 ani, cunoscut de autoritati cu antecedente. In trecut, adolescentul a avertizat cu plasarea unui dispozitiv exploziv la magazinul Bega, apoi, in ianuarie, cu o bomba la Liceul Catolic din Timisoara.

De altfel, un martor aflat in zona centrala sustine ca un baiat l-a abordat pe strada, pentru a-l intreba daca „vrea sa vada putina actiune”. La scurt timp, fortele de interventie au impanzit sediul Diecezei Romano-Catolice

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004810 (s)