News Flash:

Anunt alarmant facut de prefectul judetului Timis cu cateva zile inainte de inceperea scolii: Zeci de cladiri functioneaza fara autorizatie

2 Septembrie 2022
442 Vizualizari | 0 Comentarii
cladire fara autorizatie

Prefectul judetului Timis, Mihai Ritivoiu a explicat faptul ca in urma unei sedinte s-a constatat faptul ca sunt zero progrese in legatura cu obtinerea unor autoritzatii de securitate la 90 de cladiri care functioneaza fara acest lucru. Prefectul sublineaza faptul ca numarul cladirilor care functioneaza fara autorizatie este identic cu cel din urma cu un singur an. Sursa citata mai explica faptul ca le da termen 2 saptamani unitatilor pentru a demara procedurile de intrare in autorizare si ca cei de la ISU au aplicat, momentan doar avertismente, dar gradual vor impune si alte masuri:

Luni incepe scoala. Am convocat astazi din nou Comisia Mixta de Verificare si Control al Stadiului Pregatirii Scolilor din Timis.
Concluzii? Progres 0 la cel mai delicat subiect, autorizarea de securitate la incendiu! Tot 98 este numarul de cladiri ce functioneaza fara autorizatie. Exact ca acum un an! Ce-i drept, 50 de unitati din cele 98 au demarat procedura de autorizare, intocmind documentatia tehnica, dar fara a realiza si receptiona lucrarile efective. Cat despre celelalte 48 de cladiri, nimic. Nada! Sper ca autoritatile locale, carora le revine obligatia de a rezolva problema, sa constientizeze riscurile la care ne supun si sa se miste pe subiect macar in ceasul al 13-lea!
De aceea, dau termen autoritatilor locale doua saptamani pentru a incepe procedurile de autorizare pentru cele 48 de cladiri, macar prin demararea procedurii de achizitie a serviciilor de proiectare. Pana in prezent reprezentii ISU au aplicat doar avertismente, dar de acum, gradual, se va trece la amendarea celor raspunzatori. Este un subiect prea grav pentru o atitudine intelegatoare! explica prefectul 
Mihai Ritivoiu intr-o postare.

 

Sursa foto: Arhiva/imagine reprezentativa
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006974 (s)