News Flash:

Primaria Timisoara investeste in siguranta de la pacientilor de la Spitalul Municipal

1 Septembrie 2022
297 Vizualizari | 0 Comentarii
spital municipal

Primaria Timisoara a semnat contractul de finantare pentru modernizarea infrastructurii electrice si realizarea unui sistem performant de alertare in caz de incendiu, la Clinicile Noi, din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara.

”Am vazut in ultimii ani atatea nenorociri la spitale din alte orase, din cauza infrastructurii electrice invechite. Ma bucur ca am reusit, impreuna cu Spitalul Municipal, sa obtinem aceasta finantare din fonduri europene care va creste gradul de siguranta al pacientilor si al cadrelor medicale de la Clinicile Noi. Este o investitie extrem de importanta, iar conditiile contractului de finantare sunt foarte avantajoase, primim peste 10 milioane de lei, fara sa fie nevoie sa punem si noi bani”, spune primarul Dominic Fritz.
    
Proiectul a fost depus in 31.03.2022 si vizeaza lucrari de interventie si modernizare la infrastructura electrica, precum si la sistemul de alertare si securitate la incendiu. In prezent, spitalul este echipat partial, cu instalatii neconforme de detectie la incendiu, iar instalatia electrica, conform expertizei, este intr-o stare de degradare avansata, modificarile succesive produse in timp ducand la o supraincarcare a retelelor si un grad ridicat de risc. 

Valoarea totala a proiectului „Cresterea sigurantei pacientilor in structuri spitalicesti publice – modernizare si extindere infrastructurii de energie electrica si a IDSAI (Instalatie de detectare, semnalizare si alarmare) in cadrul SCMUT – Clinicile Noi” Str. Gheorghe Dima nr. 5” este de 10.623.452,43 lei inclusiv TVA.  

Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023.

Finantarea se face prin POIM (Programul Operational Infrastructura Mare), cei doi parteneri - Municipiul Timisoara (lider de proiect) si Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara (partener) nu trebuie sa contribuie financiar, finantarea nerambursabila fiind in proportie de 100%.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006939 (s)