News Flash:

Primul caz de hartuire sexuala la locul de munca din istoria CEDO: O femeie de serviciu, chinuita timp de doi ani de seful Garii Est din Timisoara

5 Septembrie 2022
423 Vizualizari | 0 Comentarii
hartuire sexuala

Caz fara precedent: o femeie de serviciu din Timis a reusit sa invinga Romania la CEDO. Aceasta a reclamat faptul ca timp de doi ani ar fi fost hartuita de catre seful Garii Est Timisoara, unde lucra. Mai mult, femeia a sustinut faptul ca in Romania nu a avut parte de un proces echitabil, iar judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului i-au dat dreptate.

Este un caz ca la carte, cu ceea ce se intampla in Romania in zi in zilele noastre. Femeia a lucrat la o firma de curatenie si avea loc de munca la Gara Est din Timisoara.

Acolo, timp de doi ani a fost supusa presiunii din partea sefului garii, care ii tot cerea favoruri sexuale, iar femeia il refuza repetat. In 2017, la un moment dat, seful de gara a refuzat sa ii mai dea materialele de curatenie, motiv pentru care femeia s-a dus la sefului de la firma care o angajase si impreuna cu acesta au mers la reprezentantii CFR, punand la dispozitie inclusiv inregistrari audio in care se auzea seful garii cum ii facea acele avansuri sexuale.

Nu s-a intamplat mai nimic, practic. Seful de gara in cele din urma si-a recunoscut fapta si si-a cerut scuze, iar cei de la CFR i-au spus femeii sa-si ia concediu, iar cand se intoarce sa mearga la alta gara, la Gara de Nord pentru a munci in continuare sau sa isi dea demisia.

Femeia, fortata sa demisioneze. Seful de gara a ramas in functie. Parchetul a clasat dosarul
Femeia a ales sa-si dea demisia si a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Doi ani mai tarziu insa, cei de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara au clasat dosarul, spunand ca nu exista fapta, nu exista o incadrare penala a faptei in legislatia romaneasca, iar masura a fost insusita, ci si de judecatorii de la Judecatoria Timisoara, motiv pentru care aparatorii femeii au mers mai departe la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

S-a spus acolo ca s-a incalcat articolul 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului - dreptul la respectarea vietii private, iar judecatorii CEDO i-au dat dreptate femeii si obliga acum statul roman la plata a 7.500 de euro.

Subliniem ca in continuare seful de gara este la locul sau de munca, iar CFR pare sa nu fi luat masuri suplimentare pentru a preveni astfel de fapte in viitor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004906 (s)