News Flash:

Prima finantare PNRR obtinuta de Primaria Timisoara: o noua cresa de aproape 14 milioane de lei 

2 Septembrie 2022
227 Vizualizari | 0 Comentarii
cresa

Reprezentantii Primariei Timisoara au semnat, vineri, la Ministerul Dezvoltarii, contractul de finantare din fonduri PNRR 2020-2026 – Componenta 15 (”Construire cresa medie, in municipiul Timisoara”) pentru constructia unei noi crese de 70 de locuri, in zona Bucovina. 

Constructia noii crese va costa aproape 14 milioane de lei (fara TVA), aceasta urmand sa fie ridicata pe un teren al primariei aflat pe str. Invatatorului din Timisoara. 

„Avem prea putine locuri in crese pentru nevoia reala a Timisoarei. Acest deficit va fi mult redus in urmatorii ani, pentru ca deja avem trei crese in constructie, si urmeaza a patra pentru care tocmai am obtinut finantare. Este important pentru noi ca cei mici sa beneficieze de conditii foarte bune in spatii moderne si primitoare, mai ales ca vorbim de primii lor ani de viata cand si nevoile sunt mai mari.

Toate cresele pe care le construim sunt finantate din fonduri nerambursabile. Aceasta cresa va fi ridicata avand la baza un proiect tip realizat de Ministerul Dezvoltarii. L-am imputernicit pe viceprimarul Cosmin Tabara sa se deplaseze azi la Bucuresti pentru a semna contractul de finantare”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz. 

In afara de cresa de pe str. Invatatorului, Primaria Municipiului Timisoara va construi alte 3 crese, in zonele Ion Ionescu de la Brad, Calea Bogdanestilor si str. Cocea. Cele trei proiecte se afla in diverse stadii de executie, la final numarul locurilor in cresele de stat urmand sa creasca cu aproximativ 200. Valoarea celor 4 proiecte se ridica la aproape 40 de milioane de lei. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006632 (s)