News Flash:

Vizită regală la Timișoara

Principesa Margareta a făcut, luni, o vizită la Primăria Timișoara

19 Decembrie 2023
123 Vizualizari | 0 Comentarii

Principesa Margareta a efectuat o vizită la Primăria Timișoara în cursul zilei de luni. În cadrul acestei vizite, Custodele Coroanei române a participat la un scurt recital de colinde oferit de corul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”. Ulterior, a avut o discuție cu primarul Dominic Fritz, abordând diverse aspecte importante legate de programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”.

„După tot ce a însemnat 2023, Timișoara își asumă o voce europeană mai clar definită, cu toate valorile sale, cu întreaga istorie. Am remarcat o mai mare deschidere internațională față de orașul nostru. Europa are nevoie de exemple de unitate în diversitate, despre cum putem inova, păstrând, în același timp, tradițiile. Timișoara poate oferi aceste răspunsuri. Noi luăm foarte în serios misiunea de a combate prejudecățile legate de țara noastră”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Principesa Margareta a subliniat că și Casa Regală este implicată într-un extins program diplomatic, concentrându-se asupra promovării valorilor României.

„Custodele Coroanei române a menționat că Timișoara este un loc special și a adresat felicitări pentru reușita anului cultural 2023.  Primarul Dominic Fritz a menționat faptul că, înainte de concertul din 16 decembrie, dedicat comemorării Revoluției Române declanșate la Timișoara, a fost audiat mesajul Regelui Mihai, adresat în acele zile din 1989 în care timișorenii luptau singuri pentru libertatea întregii țări. Ambele părți au agreat importanța transmiterii unor mesaje corecte în spațiul public și de susținere a educației, ca cel mai important factor în construirea unui viitor bazat pe respect și toleranță”, a transmis Primăria Timișoara.


De asemenea, Principesa Margareta a înscris semnătura în Cartea de Onoare a Primăriei Timișoara. În anul curent, Municipiul Timișoara a fost onorat cu distincția "Nihil Sine Deo" conferită de Casa Regală a României.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005337 (s)