News Flash:

Vor să afle ce rezerve există în caz de secetă

Apa din Lacul Surduc din Timiș, măsurată de angajații Administrației Bazinale de Apă Banat

18 Decembrie 2023
117 Vizualizari | 0 Comentarii


Angajații Administrației Bazinale de Apă Banat au efectuat măsurători ale nivelului apei în Lacul Surduc din Timiș pentru a evalua rezervele de apă disponibile în caz de secetă.

Pentru a realiza aceste măsurători topobatimetrice, specialiștii în hidrologie au utilizat o ecosondă montată pe o ambarcațiune. Astfel, au efectuat traversări atât transversale, cât și longitudinale ale Lacului Surduc pentru a determina adâncimea apei. Un software dedicat a fost folosit pentru a înregistra și reprezenta datele obținute în teren.

„Scopul lor este determinarea gradului de colmatare al acumulării de la ultimele măsurători.  Colmatarea lacurilor afectează comunitatea. E important să știm volumul real de apă din acumulare: în primul rând, în caz de secetă, avem o rezervă de apă cunoscută, pe care ne putem baza și pe care o putem planifica după nevoi”, declară reprezentanții ABA Banat.

Topobatimetria, care se referă la procesul de măsurare a adâncimilor, implică un ansamblu de activități, inclusiv măsurători, calcule și reprezentare a reliefului subacvatic într-o anumită zonă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006765 (s)