News Flash:

Agentia Medicamentului recomanda prudenta privind prescrierea unor produse pentru osteoporoza

15 Ianuarie 2014
1305 Vizualizari | 0 Comentarii
Agentia Nationala a Medicamentului recomanda medicilor prudenta în prescrierea unur produse pentru osteoporoza, dupa ce Comitetul de farmacovigilenta al Agentiei Europene a Medicamentului a recomandat suspendarea utilizarii acestora, pentru ca ar prezenta risc crescut de boli cardiovasculare.
Comitetul de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului a recomandat suspendarea utilizarii medicamentelor Protelos/Osseor (ranelat de strontiu), recomandarea fiind transmisa Comitetului pentru medicamente de uz uman spre analiza în vederea emiterii unei opinii finale, care va fi formulata în perioada 20 - 23 ianuarie 2014, informeaza Ministerul Sanatatii într-un comunicat.
"Ministerul a dispus Agentiei Nationale a Medicamentului sa informeze medicii prescriptori referitor la propunerea Comitetului de farmacovigilenta si sa le recomande acestora o prudenta deosebita în raport cu produsul mai sus mentionat, astfel încât siguranta pacientilor sa nu fie afectata. În momentul în care va fi data publicitatii decizia finala a Agentiei Europene a Medicamentului, Ministerul Sanatatii va lua toate masurile care se impun", se mai arata în comunicat.
La sfârsitul lunii aprilie 2013, Agentia Europeana a Medicamentului informa ca a fost recomandata restrictionarea utilizarii produselor mentionate, dupa ce s-a constatat ca acestea ar prezenta un risc sporit de boli cardiovasculare. Astfel, s-a recomandat restrictionarea accesului la aceste medicamente pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare si prescrierea produselor numai pentru tratarea osteoporozei severe cu risc crescut de fractura. Mediafax.ro

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005678 (s)