News Flash:

In Timisoara nu a fost semnalat niciun caz de gripa

10 Ianuarie 2014
1246 Vizualizari | 0 Comentarii

De la începutul sezonului rece şi până în prezent, au fost detectate 3 cazuri de gripă şi nu a existat niciun deces din această cauză – a informat Ministerul Sănătăţii. În Timiş, nu a existat niciun caz.

Gripă porcină nu există în ţara noastră în acest moment. Până în prezent, la nivelul României, evoluţia infecţiilor respiratorii acute se încadrează între limitele prognozate. Din cele două suspiciuni, a fost confirmat un singur caz de gripă umană, AH3N2, celălalt fiind infirmat. În prezent, starea persoanei contamitate cu virusul gripal uman este stabilizată şi se află sub tratament specific în spital.

În legatură cu suspiciunile de gripă la trei persoane angajate la Aeroportul Internaţional Sibiu, care au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în urma anchetei dispuse de Ministerul Sănătăţii, DSP Sibiu a comunicat rezultatele anchetei epidemiologice. În urma examenului anatomo-patologic, s-a dovedit faptul că decesul persoanei din data de 6 ianuarie 2014, în secţia ATI, a avut drept cauză diagnosticul de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor co-morbidităţi. Diagnosticul stabilit de medicii legişti exclude decesul din cauza oricărei forme de gripă. Celelalte două persoane cu suspiciune de gripă au fost internate, izolate, li se administrează tratament specific şi li s-au prelevat probe în vederea efectuării testelor la INCD Cantacuzino.   Ziuadevest.ro


epidemiologice incd cantacuzino
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040483 (s)