News Flash:

Berea fara alcool, o varianta buna de hidratare

14 Ianuarie 2014
1418 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe lângă efectul său de rehidratare datorat conţinutului mare de apă, în proporţie de 93%, berea fără alcool furnizează organismului şi substanţe nutritive atât de folositoare: vitamine, sodiu, potasiu, magneziu. De asemenea, datorită cerealelor din care este produsă, berea fără alcool este o sursă extrem de importantă de fibre, cu un rol important în procesul de digestie, iar datorită conţinutului de hamei este şi o sursă de antioxidanţi. În plus, este o băutură diuretică, studii pe această temă indicând efectele pozitive ale consumul de bere fără alcool în cazul persoanelor ce suferă de probleme renale, prevenind astfel apariţia pietrelor la rinichi. Mai mult, consumul de bere fără alcool nu influenţează creşterea în greutate pentru că nu conţine grăsimi sau colesterol, iar continutul său caloric este mic, de doar 17 kcal la 100 ml.

 

S-a dovedit faptul că o bere cu sau fără alcool consumată la sfârşitul unei zile de muncă reduce stresul acumulat peste zi, ajutând la eliminarea tensiunilor acumulate şi la o mai bună odihnă în timpul nopţii. Conform unor studii recente, consumul berii fără alcool previne cancerul, contribuie la scăderea riscului de apariţie a trombozelor, are efecte cardio-protectoare şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.

Alin Popescu - Secretar General Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie AGERPRES


digestie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007007 (s)