News Flash:

Afla cand vine iarna in Romania

21 Octombrie 2013
1082 Vizualizari | 0 Comentarii

Iarna ar putea veni în ultimele zile de noiembrie, a anunţat directorul Administrației Naționale de Meteorologie. Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, spune că, după această dată, ar putea ninge în toată ţara. Temperaturile răman însă ridicate pană la începutul lunii noiembrie, iar maximele vor depăşi 20 de grade.

„Condițiile de instalare a iernii în Romania pot fi îndeplinite după data de 20 noiembrie. Avem temperaturi în jurul valorii de 0 grade, ușor pozitive ziua și negative noaptea”, a anunțat Ion Sandu în ședința convocată de ministrul Administrației și Internelor, Radu Stroe, pe tema pregătirilor pentru iarnă.

„Nu spun că ninge pe 20 noiembrie, spun că după această dată, precipitațiile pot fi sub formă de zăpadă”, a precizat Ion Sandu.

Primele ninsori sunt preconizate de la 1 noiembrie, la munte, iar după 20 noiembrie se vor extinde la nivelul întregii ţări.

Ion Sandu a mai spus că, dacă în decembrie va fi mai frig, în lunile ianuarie şi februarie temperaturile vor fi apropiate de normal. El a adăugat că în luna ianuarie temperatura medie va fi în jurul valorii de minus trei grade.

Directorul ANM a avertizat, însă, că există şi posibilitatea ca în ianuarie şi februarie să existe o săptămană sau 10 zile cand temperaturile să scadă şi pană la minus 15 grade sau minus 20 de grade.

Ion Sandu a ţinut să sublinieze că nu va fi o iarnă ieşită din comun, ci sunt de așteptat temperaturi medii de aproximativ minus 10 grade Celsius.


iarna noiembrie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039435 (s)