News Flash:

VIDEO / Spectacol cu masini de epoca in centrul Timisoarei

20 Octombrie 2013
1623 Vizualizari | 0 Comentarii

Timişorenii s-au bucurat de soare şi de o paradă a maşinilor de epocă, care a luat startul, sambătă, din Piaţa Victoriei. 24 de autovehicule şi două motociclete au fost expuse de proprietari vreme de două ore, apoi maşinile au pornit într-o paradă pe străzile oraşului. Cel mai vechi autoturism expus a fost un Fiat 1100 din 1939, iar o Dacia Break din 1976 inscripţionată cu "Miliţia" a atras ca un magnet curioşii.

Proprietarul acestei maşini, Dorin George Bagiu, din Giroc, a cumpărat-o de la un aprozar din Alba, cu 15 milioane de lei vechi. A investit 2.500 de euro în vehicul, pe care l-a inscripţionat cu însemnele Miliţiei şi l-a dotat cu girofar şi sirenă.

Aldo Rossi, un italian stabilit în Timişoara în urmă cu 16 ani, a venit la expoziţie cu una dintre maşinile de epocă pe care le deţine, un Bentley S1 din 1959, în valoare de 50 de mii de euro.

Proprietarul a cumpărat maşina din Germania şi nu se riscă să o folosească pe străzile din Romania.

Motivul nu ar fi neaparat starea proastă a drumurilor, cat reticenţa firmelor de asigurări de a realiza poliţe pentru maşinile de epocă.

Dacă în străinătate acest lucru se poate, în Romania este imposibil. Aldo Rossi mai are o maşină de epocă, un Fiat 124 Spider din 1972, primul său vehicul. Arhitectul Valentin Luca este deţinătorul unui Buick Roadmaster din 1956 care a aparţinut şefului securităţii, Alexandru Drăghici.

Cu această maşină s-au mai plimbat Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceauşescu, Leonid Brejnev şi Nichita Hrusciov.

Proprietarul a cumpărat-o din Bucureşti, cu două mii de euro, şi a investit în ea 10 mii de euro.

La această paradă de toamnă a maşinilor de epocă au participat şi invitaţi din Novi Sad, următoarea retroparadă urmand să aibă loc, în primăvară, spune organizatorul acesteia, Vlad Capotescu.

 

Galerie Video


aldo rossi buick roadmaster vlad capotescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005472 (s)