News Flash:

Actiune contra SARS-COV 2 la Timisoara

12 Iulie 2021
492 Vizualizari | 0 Comentarii
caini covid timisoara


Cinci animale au fost antrenate la Centrul Chinologic de la Sibiu si vor actiona in urmatoarele 60 de zile pentru a-i gasi pe cei care sunt infectati cu SARS-CoV-2. Anuntul a fost facut de ministrul de Interne Lucian Bode.

„Este un lucru foarte bun ce au facut colegii nostri de la Centrul (Centrul Chinologic – n.r) de aici de la Sibiu. Ei si-au finalizat activitatile asumate. Au avut cateva actiuni deja in Aeroportul International din Sibiu, de pregatire. Si-au incheiat toate procedurile, protocol cu aeroportul, cu DSP, cu toate structurile. Urmeaza sa adoptam o hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta care sa stipuleze faptul ca in Aeroportul International din Sibiu se va desfasura aceasta activitate pilot pentru un interval de timp”, a declarat ministrul Bode.Cainii vor fi prezenti alaturi de insotitorii lor pe culoarul de debarcare a pasagerilor.”Pe culoarul unde vor debarca pasagerii vor fi prezenti, cu insotitori, evident, acesti caini pregatiti pentru a depista persoanele infectate cu SARS CoV-2 si acolo unde sunt semnalate potentiale infectari cu Covid, pasagerul respectiv este invitat la reprezentantul DSP, i se transmite ca exista aceasta suspiciune si ca trebuie sa isi realizeze un test. Vom fi pregatiti sa realizam un test rapid in aeroport si daca se confirma se merge pe procedura clasica, daca nu se confirma, isi continua calatoria”, a declarat Bode.

     Pentru a putea incepe programul pilot este insa nevoie si de o hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Ministrul Bode a spus ca va propune acest program in CNSU saptamana viitoare si odata ce aceasta va trece, cainii vor putea deveni operativi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005686 (s)