News Flash:

Un nou împrumut

România va primi un al doilea împrumut de la Banca Mondială

3 Iulie 2023
293 Vizualizari | 0 Comentarii

Consiliul de Administrație al Grupului Băncii Mondiale (WBG) a aprobat de curând al doilea împrumut în valoare de 591,9 milioane euro, destinat Politicilor de Dezvoltare (Development Policy Loan, DPL) în România, în scopul sprijinirii unei creșteri economice incluzive și verzi, conform unui comunicat emis de către BM.

Acest împrumut reprezintă a doua tranșă dintr-o serie de operațiuni de finanțare menite să sprijine Guvernul în implementarea unor reforme structurale-cheie pentru promovarea incluziunii sociale, consolidarea managementului fiscal, accelerarea decarbonizării și consolidarea rezilienței la schimbările climatice.

Această finanțare vine în sprijinul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, facilitând astfel utilizarea mai eficientă a fondurilor europene. Prima tranșă a acestui Credit pentru Politici de Dezvoltare a fost aprobată în iunie 2022 și a avut o valoare de 622,2 milioane euro, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Asistența acordată de Banca Mondială vizează promovarea incluziunii prin consolidarea programelor de protecție socială, inclusiv integrarea persoanelor cu dizabilități în comunitate și facilitarea integrării pe termen lung a persoanelor care au fost forțate să se relocheze din Ucraina.

De exemplu, familiile cu venituri reduse și persoanele singure din România care trăiesc în condiții de sărăcie relativă vor beneficia de un sprijin mai mare prin intermediul programului Venitul Minim de Incluziune (VMI). În vederea facilitării implementării VMI, acest Credit pentru Politici de Dezvoltare a sprijinit adoptarea reglementărilor necesare și asigurarea indexării beneficiilor la rata medie anuală a inflației pentru a le menține la un nivel adecvat, conform comunicatului.

Finanțarea contribuie, de asemenea, la consolidarea managementului fiscal prin eliminarea excepțiilor fiscale și consolidarea cadrelor bugetare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005132 (s)